fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŽUPANIJSKA NEOVISNA LISTA: 365 dana „ZAJEDNIŠTVA“!

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Prođe točno 365 dana ili puna godina otkako smo imali Opće izbore u BiH. Naša županija još nije dobila novu vladu i još nije implementirana volja naroda izražena na izborima.

Umjesto da danas, godinu dana od izbora, govorimo o rezultatima rada nove vlasti, o poduzetim mjerama za bolji životni standard, novim investicijama, radnim mjestima, zaštiti okoliša, unaprjeđenju zdravstva, školstva i svim drugim važnim životnim temama, zadnjih dana izborni pobjednici nas zabavljaju svojim tragikomičnim unutarstranačkim igrama prijestolja.

Za njih je najvažnije u ovom trenutku tko će preuzeti tron, tko će krčmiti prirodna bogatstva ove županije.

Osobna sujeta i neutaživa želja za vlasti i moći pojedinaca su važniji od svih problema koje tište građane ove županije.

U svojoj političkoj bahatosti i neodgovornosti se ide dotle da sukob par pojedinaca u borbi za pozicije nastoje predstaviti kao sukob Livna i Tomislavgrada, kao sukob dviju različitih koncepcija isl.

Takvu priču ne mogu prodati više niti najvećim naivcima, pa čak niti stranačkim uhljebima pozapošljavanim isključivo sa ciljem učvršćivanja vlastitih pozicija.

Stranka koja dijeli lekcije o demokratskom ponašanju bi trebala ponekad u praksi demonstrirati ono za što se navodno ili deklarativno zauzima.

Kako uspostaviti dijalog i postići kompromis oko važnih pitanja na razini države i entiteta s pripadnicima drugih konstitutivnih naroda kada ne možete postići kompromis u vlastitim redovima i to, iz perspektive jednog birača, oko potpuno irelevantnog problema, a to je koja osoba će biti predsjednik vlade.

Zar je toliko bitno kako se osoba zove ili iz kojega mjesta dolazi, s kim kavu pije itd?

Za nas nije bitno, bitno je da ima sve potrebne reference da može kvalitetno obavljati tu odgovornu dužnost.

Igrokaz oko uspostave vlasti zapravo razotkriva u potpunosti smisao, svrhu i ciljeve politike lokalnih moćnika iz HDZ BiH.

Bit njihove politike je kako vladati, gospodariti, imati svu moć koncentriranu u svojim rukama.

Tu pada u vodu i priča o zajedništvu, borbi za nacionalne interese, ravnopravnost itd.

Još jednom se potvrdilo da je glas za HDZ BiH zapravo glas za jednu odnarođenu političku i interesnu kastu, koju samo zanima kontrola i upravljanje javnim dobrima i raspodjela istih unutar šačice podobnih a nikako rad za opće dobro, navodi se u priopćenju Draška Dalića, predsjednika Županijske neovisne liste i zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});