ZVIZDIĆ I PODA: BiH će pružiti svaku pomoć Albaniji

Autor: Patria

SARAJEVO- Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Albanije u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Zagrebu, Riza Podu.

Tokom razgovora, naglašeni su dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i uz obostrano opredjeljenje da se ovi odnosi konstantno unapređuju, posebno na polju ekonomije. Ambasador Poda istaknuo je da se njegova zemlja trenutno nalazi u teškoj situaciji nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Republiku Albaniju, te je s tim u vezi zatražena pomoć od Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je još jednom u ime naroda Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazio saučešće albanskom narodu povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, sa velikim brojem žrtava. S tim u
vezi, Bosna i Hercegovina će pružiti financijsku i svaku drugu pomoć prijateljskom narodu Republike Albanije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zaželio je novoimenovanom ambasadoru uspješan rad i zahvalio se vlastima Republike Albanije na kontinuiranoj pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini, posebno na polju EU i NATO integracija.

 

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI