fbpx

BEZALKOHOLNO PIVO JE NAPRAVLJENO S RAZLOGOM! Ovo će posebno oduševiti žene! Kakav jackpot!

Autor: dnevno.ba

Ukoliko niste probali do sada, sigurni ste čuli kako je pivo savršeno za kosu, a mnoge majke svojoj bi djeci kupovale pivski kvasac, kako bi se riješili bubuljica, odnosno potpuno očistili ten, ali i ojačali kosu i nokte. Pa ima li onda razloga stavljati pivo i na kosu?

Šta je to što pivo za kosu čini tako čarobnim i koje su sve prednosti ovog sastojka za dlaku i korijen dlake?

Pivo sadrži mineral koji se zove silicij. Poznato je da silicij dodaje volumen kosi i čine je debljom i punom volumena. To zapravo čini pivo jednim od najboljih sastojaka koje možete koristiti za rast kose uz poboljšanje zdravlja kose.

Ako ste tražili sastojak koji bi ispunio sve potrebe vaše kose, pivo je jackpot. Istovremeno učvršćuje kosu, te oporavlja oštećenu i ispucalu kosu,. čini su sjajnom i elastičnom i uklanja perut. Uz to kosa brzež raste, a dobiva na volumenu i postaje deblja. Rado ga koriste osobe s kovrčavom kosom, jer kovrče postanu nestvarno sjajne i lijepe. I ono najbolje, za tretman je najbolje koristiti bezalkoholno pivo – da i ono ima funkciju, ako ju po vama do sad nije imalo!

Pivo za kosu-kovrče

Dovoljno je da malu količinu piva sipate na dlan i da utrljate direktno na kosu. Koristite svaki put kada budete poželite fantastične lokne.

foto:pexels

Kako koristiti pivo za kosu?

Kad je riječ o proizvodima za kosu, kao i pivu za kosu, umjerenost je ključ uspjeha.  Prije svega, morate imati na umu da pivo nije potpuna alternativa vašem šamponu, to nikako, kao niti zamjena ni za jedan drugi proizvod koji koristite kod njege kose. Razmislite o tretmanima piva samo kao povremenim tretmanima za hranjenje i čišćenje vaše kose, jer kad se koristi prekomjerno, vaša kosa može biti lišena svih svojih prirodnih ulja i počet će vas svrbiti ili čak stimulirati pojavu peruti u kosi.

Ako ste pak farbali kosu, nažalost, nećete moći uživati u ovom tretmasnu sigurno pola godine, jer pivo može reagirati sa reagensima za farbanje i uzrokovati neželjenu suhoću.

Pivo za kosu kao balzam

Holivudska glumica, Catherine Zeta Jones 2009. godine, otkrila je da je upravo pivo za kosu dugo koristila za pripremanje svoje lijepe crne duge kose.

Jedan od načina na koji možete koristiti pivo za kosu je kao balzam za ispiranje kose. Dovoljna će biti jedna limenka piva koju ćete sipati u posudu. Ostavite ovo izliveno pivo otvoreno i pustite ga da stoji neko vrijeme.

Nakon što ste kosu oprali šamponom bez sulfata, umjesto običnog balzama, iskoristite svoje pivo. Pivo sipajte direktno na kosu i lagano ga masirajte u korijen vaše kose minutu do dvije.

Ostavite pivo na kosi nekoliko minuta. Na kraju isperite pivo hladnom vodom. Koristite ga samo jednom ili dva puta tjedno, ne više.

Pivo za kosu kao šampon

Ukoliko u svoju rutinu pranja kose, uvrstite i pranje kose pivom, možete utjecati na brži rast kose. Na prvom mjestu potreban vam je pravi šampon koji ima glavnu funkciju, a to je jačanje korjena dlake.

Koristite ovaj šampon sa pivom za kosu jednom u deset dana, i s vremenom ćete primijetiti rezultate, a to je na prvom  mjestu zdrava, sjajna i blistava kosa.

Za ovaj šampon za kosu sa pivom potrebno je:

1 1/2 šalie piva
1 šalica šampona, najbolje bez sulfata

Kuhajte pivo oko 15 minuta u loncu. Ne brinite ako pivo ispari i izgubi polovinu sadržaja jer je to normalno. Prokuhano pivo za kosu se koristi za šampon. Nakon što se pivo ohladi na sobnoj temperaturi, pomiješajte ga sa 1 šalicom šampona. Isperite kosu vodom i zatim masirajte pivo šampon u kosu dok se ne počne pjeniti. Isperite šampon hladnom vodom.

Kura za kosu

1 banana
pola šalice piva
1 žlica meda
1 žumanjak

Postupak pripreme:

Pomiješajte dobro sve sastojke uz pomoć miksera. Nanesite kuru na kosu i pokrijte glavu kapom za tuširanje ili ručnikom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta do sat vremena.

Pivo i jagode za masnu kosu

1 čaša piva
3 zrele jagode

Postupak pripreme:

U posudi zgnječite jagode dok ne dođu do konzistencije. Pireu od jagoda dodajte pivo i promiješajte dok ne dobijete glatku konzistenciju. Dobivenu smjuesu nanesite ​ na kosu masirajući je u svoje vlasište, a zatim nastavite cijelom dužinom kose.

Kada pokrijete vlasište i kosu, pokrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite na kosi 20 minuta . Isperite  i operite svojim šamponom za kosu. Ovo pakovanje ​​je savršena za osobe koje imaju masnu kosu.

Pivo kao maska za kosu

Pivo u ovom ispiranju pomoći će ukloniti sve ostatke nakupljene na kosi od šampona, regeneratora i ostalih proizvoda za kosu, a istovremeno povećati volumen. Jabukov ocat smanjuje miris piva i pomaže u sjaju i glatkoći.

šalica vode
šalica piva
2 žlice organskog jabukovog octa

Pomiješajte sve sastojke zajedno u posudi. Nakon što završite s uobičajenim šamponiranjem, sipajte pivo direktno preko kose. Ostavite da stoji na kosi nekoliko minuta. Nakon toga dobro isperite. Koristite ovo pivo jednom ili dvaput mjesečno.

½ šalice piva
1 žlica ulja avokada
1 sirovo jaje

Postupak je gotovo isti kao i prethodna maska ​​za kosu. Ova maska ​​za kosu je fantastična za jačanje i njegu kose.

Pivo kao farba za kosu

Pivo je poznato kao prirodno rješenje za farbanje kose. Očigledno, pivo ne može odgovarati standardima i usluzi koju dobivate u salonu. Ako niste prirodna plavuša, onda je bolje da se obratite svom frizeru, jer pivo neće moći da postignete tako dobar rezultat. Također možete koristiti limun i med kao prirodni preliv za kosu.

Bit vam potrebne samo četiri limenke piva koje ćete sipati u posudu. Nakon toga, smočite kosu pivom, izađite u dvorište, na sunce i uživajte, dok čekate da pivo na kosi napravi svoju čaroliju.

I za kraj, sljedeći put kada budete kupovali pivo za društvo, uzmite i dije tri limenke bezalkoholnog piva – mislite i na svoju kosu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI