BRITISH COUNCIL: Javna isprika sudionicimaa naše obuke zbog zadobivenih zdravstvenih tegoba!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Izražavamo iskrenu zabrinutost i žaljenje zbog zdravstvenog stanja sudionika obuke u okviru programa Škole za 21.vijek u Kantonu Sarajevo koji su se požalili na stomačne tegobe.

Na naš zahtjev u tijeku je inspekcijski pregled restorana koji je angažiran za pripremu obroka za sudionike, čiji se mikrobiološki nalazi očekuju u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine.

U tijeku je prvi krug obuka za 278 nastavnica i nastavnika škola uključenih u program Škole za 21.vijek na osam lokacija u BiH, u Sarajevu, Livnu i u Širokom Brijegu, na kojima je sudionicima osiguran obrok.

Pristigle informacije s terena ukazuju na to da se u Kantonu Sarajevo od ranih jutarnjih sati jedan broj sudionika požalio na stomačne tegobe, te da je njih 16 potražilo liječničku pomoć u lokalnoj ambulanti, gdje je preporučena upotreba probiotika, nakon čega je većina nastavila s učešćem na obuci.

Predstavnici British Councila su bili u kontaktu sa svim sudionicima treninga, kako bi pratili njihovo zdravstveno stanje i potrebe za podrškom. Svim uključenim nastavnicama i nastavnicima stojimo na raspolaganju i spremni smo pružiti svaku podršku u procesu što bržeg oporavka.

U tijeku je provjera stanja na svim lokacijama, te smo u stalnom kontaktu s nastavnicima, trenerima, koordinatorima i relevantnim institucijama.

Daljnji postupak bit će utvrđen nakon što dobijemo rezultate inspekcijskog pregleda restorana i na osnovu mikrobioloških nalaza.

Restoran koji je pripremao obroke za sudionike, angažiran je preko javnog konkursa i odabran na osnovu važećih propisa i uz dokaz da posjeduje urednu dozvolu i potrebne certifikate za rad, navodi se u priopćenju British Councila.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI