fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČAROBNI ČAJ OD SAMO JEDNOG SASTOJKA! Liječi dijabetes, bronhitis, afte i anemiju te pomaže pri mršavljenju

Autor: dnevno.ba

Ako bolujete od dijabetesa, čira na želudcu, bronhitisa ili visokim tlakom, pokušajte si pomoći čajem od lista smokve. Listovi smokve obiluju antioksidansima i vlaknima. Među ostalim, sadrže vitamine A, B1 i B2 te minerale kalcij, željezo, mangan, fosfor, kalij i natrij.

Iako se plodovi ne preporučuju dijabetičarima zbog visoke razine šećera, smokvin list itekako je zdrav i koristan upravo za njih jer pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.

Dobra je vijest i ta da konzumacijom čaja možete čak i spriječiti dijabetes jer ćete povećati osjetljivost na inzulin.

Smokvini listovi naročito se preporučuju za tegobe urinarnog i probavnog trakta.

Njihova konzumacija pomaže pri snižavanju visokog tlaka i razine triglicerida u krvi, čime pruža dodatnu zaštitu srcu i krvnim žilama.

Smokvini listovi naročito se preporučuju za tegobe urinarnog i probavnog trakta.

Njihova konzumacija pomaže pri snižavanju visokog tlaka i razine triglicerida u krvi, čime pruža dodatnu zaštitu srcu i krvnim žilama.

Iako je određena razina triglicerida nužna za dobro zdravlje, višak triglicerida u organizmu znatno povećava rizik od pretilosti i srčanih oboljenja.

Upravo smokvin list pomaže pri snižavanju i regulaciji triglicerida u krvi.

Dobrobiti lista smokve:

– regulira razinu šećera u krvi

– pomaže pri mršavljenju

– stabilizira krvni tlak

– snižava trigliceride

– jača kosti

– pomaže kod kožnih oboljenja

– pomaže kod anemije

– ublažava tegobe čira na želudcu

– sprječava zatvor

– poboljšava zdravlje srca i krvnih žila

– pomaže kod afti

Koristiti možete listove zelene i crne smokve, jednako su ljekoviti.

Osim što od njih možete pripremati čaj, listove možete i žvakati, što je odlično kod čira na želudcu.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});