DARKO DODIG: Diler automobilima i njegovi kumovi doveli su u opasnost kompletan medicinski centar u Mostaru!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Mostarac Darko Dodig je večeras negdje oko 20.30 sati iz samoizolacije odveo pacijenticu u teškom respiratornom stanju na mostarski CUM pri ovdašnjoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Prethodno je pozivao Hitnu službu, no kako mu nisu odgovarali odlučio se s pacijenticom zaputiti u bolnicu, a kako govori u javljanju za portal Dnevno.ba na CUM-u mu nisu dozvolili ulaz.

“Pacijenticu su ostavili u tako teškom stanju da sijedi u automobilu, zvali su epidemiološki centar, ali kako su nam rekli u Mostaru nema epidemiologa koji bi primio pacijenta i testirao, pa je pacijent vraćen kući u samoizolaciju, bez obzira na svoje teško respiratorno stanje”, govori u izjavi za Dnevno.ba Darko Dodig.

Prema našim saznanjima, do kojih smo došli nakon ovog razgovora, u Hercegovačkoneretvanskoj županiji postoje svega dva epidemiologa, jedan od njih je iz Mostara, ali kako nam tvrdi sugovornik Darko Dodig, dotični je tijekom današnjega dana isključio broj svoga mobilnog telefona i navodno se nije nikome javljao, što je uistinu začuđujuće s obzirom na aktualnu situaciju!

Također, prema dostupnim informacijama na CUM-u se zadnjih dana nalaze uglavnom specijalizanti, dok za prijem rizične skupine pacijenata nema nijednog osposobljenog doktora. Tako se pacijenti šalju na infektivno, ali ih se tamo ne prima!

Na kraju se kao logično nameće pitanje: Dragi pacijenti kako dalje, kome se obratiti? Što očekivati od onih koji su dopustili osobi s koronavirusom da 48 sati hoda s odjela na odjel, odnosno kako je dotična osoba prošla sve zdravstvene protokole i kako je mogla biti primljena ako znamo da je bolnica zadnjih dana zatvorena za posjete?

“Potpuno je razumljivo da gospodin Pralas može po bolnici hodati kako hoće ne poštivajući zdravstveni protokol koji je još prošli tjedan u SKB Mostar uveden, jer mu pola bolnice duguje rate za vozila, a što podrazumijeva da svi ostali pacijenti mogu pokrepati da prodana vozila ne bi otišla na ovrhu. Meni je teško reći tko je najodgovorniji za takvo ponašanje, ali mi je isto tako poznato da je ravnatelj Doma zdravlja u Mostaru, dr. Kordić, uspostavio ekipu koja je na sebe preuzela da obrađuje sve rizične skupine pacijenata i ona to svrsishodno obavlja jako dobro. Koliko mi je poznato svi oni koji su se javili za te preventivne preglede u najbržem vremenu su pregledani i obrađeni što znači da im je uspostavljena dijagnoza i da su upućeni na daljnje terapije i kod nijednog od njih nije pronađen koronavirus, ali jeste eto kod dilera automobilima, a zahvaljujući dotičnom i tamo nekim njegovim kumovima sada je cijeli medicinski centar doveden u ozbiljnu situaciju”, zaključio je u razgovoru za Dnevno.ba naš sugovornik Darko Dodig.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI