fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Delta soj više cirkulira u područjima s niskom procijepljenošću

Autor: Hina

Cirkuliranje delta varijante koronavirusa u područjima s niskom procijepljenošću potiče širenje covida-19 posvuda u svijetu, rekli su u srijedu dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije.

“U mnogim mjestima u svijetu u kojima je sve više zaraženih delta varijantom koronavirusa, čak i u zemljama koje na nacionalnoj razini imaju visoku razinu procijepljenosti, delta varijanta doista cirkulira i širi se područjima s niskom razinom pokrivenosti cjepivom, a tu je i vrlo ograničena i nedosljedna primjena javnozdravstvenih i socijalnih mjera”, rekla je epidemiologinja WHO-a Maria Van Kerkhove na online konferenciji za novinare.

Cjepiva bez sumnje sprečavaju povećanje broja težih i smrtnih slučajeva kao posljedice delta varijante koronavirusa, istaknula je glavna znanstvenica WHO-a Soumya Swaminathan. Rekla je da podaci trenutno ne upućuju na to da je potrebno docijepiti se protiv covida-19.

WHO smatra da bi najprije trebalo u cijelosti cijepiti najugroženije osobe posvuda u svijetu, a tek potom u zemljaa s visokim prihodima započeti s docjepljivanjem građana.

Priopćenje WHO-a je uslijedilo neposredno prije nego što je američka vlada izvijestila da docjepljivanje kani učiniti široko dostupnim svim Amerikancima, počevši od 20. rujna, osobito s obzirom na to da je u SAD-u sve više zaraženih delta varijantom koronavirusa.

Na novinarsko pitanje o tomu je li potrebno docjepljivanje da bi se pojačala zaštita od covida, Swaminathan je jasno odgovorila:

“Aktualni podaci ne upućuju na to da je potrebno dodatno cijepiti u potpunosti cijepljene osobe.”

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});