fbpx

Evo koliko je Pfizer zaradio od cjepiva i lijepa protiv covida

Autor: dnevno.ba

Američki farmaceutski div Pfizer potvrdio je procjene godišnjih prihoda od cjepiva i tablete protiv covida 19, prvi puta otkako su ih pustili u prodaju.
Tvrtka je objavila da u ovoj godini očekuje 22 milijarde dolara od prodaje tablete protiv covida Paxlovid. Do sada su isticali da ta procjena bazira na tek djeliću njihovih ovogodišnjih proizvodnih kapaciteta.

Prihod od cjepiva koji su razvili u suradnji s njemačkim BioNTechom trebao bi iznositi 32 milijarde dolara, u skladu s dosadašnjom prognozom. Blago su snizili prognozu ovogodišnje prilagođene dobiti, sa 6,35 do 6,55 na 6,25 do 6,45 dolara po dionici, zbog troškova akvizicija i ključnih plaćanja.

Njihovo uključivanje u prognoze zatražila je od nekoliko farmaceutskih tvrtki američka Komisija za vrijednosne papire i burze.

Izvršni direktor Pfizera Albert Burla istaknuo je pojačanu potražnju za Paxlovidom u SAD-u u posljednje vrijeme.

Općenito očekujemo da će novi trendovi poboljšanog pristupa (Paxlovidu) i upiti vlada u uvjetima mutiranja virusa i novih valova zaraze širem svijeta rezultirati rastom narudžbi u sljedećim mjesecima, rekao je Bourla.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI