Evo što se događa s vašim tijelom ako svaki dan pojedete JEDAN KRASTAVAC!

Autor: dnevno.ba

Iako mnogi krastavce doživljavaju kao pomalo dosadno povrće, to je daleko od stvarnog stanja. Upravo oni sadrže veliku količinu hranjivih tvari, kako u samom mesu, tako i u kori.

Nemaju masnoća, imaju malo kalorija i puno vode pa su odlični za hidrataciju organizma te vam pomažu u mršavljenju.

Svakodnevna konzumacija krastavaca super je za vas, a može pružiti zaštitu protiv raka, dijabetesa i srčanih bolesti

Naime, krastavci sadrže veliku količinu antioksidansa, molekula koje mogu spriječiti oksidativno oštećenje u tijelu. Oni neutraliziraju slobodne radikale kako bi vas zaštitili od problema poput kroničnih bolesti i preranog starenja. Zapravo, oštećenja slobodnih radikala snažno su povezana s problemima srca i pluća, rakom i autoimunim bolestima.

Budući da krastavac sadrži 96 posto vode, to znači da možete dobiti dovoljno vode uz minimalno napora. Istraživanja su pokazala da povećana konzumacija voća i povrća poboljšava hidratacijski status.

Krastavci će vam pomoći da smršavite, budući da sadrže jako malo kalorija, ali istovremeno i mnogo vlakana. Njihova konzumacija pomaže vam da se osjećate sitima.

Ako svaki dan pojedete cijeli krastavac, unijet ćete samo 45 kalorija, a dobit ćete značajnu količinu proteina, vitamina C, vitamina K, magnezija, kalija i mangana. Studije pokazuju da je konzumiranje namirnica bogatim vodom povezano sa značajnim smanjenjem tjelesne mase.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI