fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Sedam medalja i pokal za 3. mjesto za predstavnike dijaliziranih i transplatiranih iz BiH

Autor: Dnevno.ba

STRUMICA - Ekipa iz BiH sudjelovala na 1. Međunarodnim susretima dijaliziranih i transplantiranih "Struga 2019" Makedonija.

Prvi susreti koje je organiziralo Udruženje “Nefron” a oni su organizirani, besprijekorno, kao da su im već 10. po redu.

“Naša mala ekipa koja je brojala 8 članova uputila se rano ujutro, tog 11.04. za Strugu. Put se oduljio, neki su malo kukali, ali nakon što smo ušli u prekrasni hotel Drim u Strumici i sreli poznata draga lica, drage prijatelje koji su nas čekali raširenih ruku i ozarenih lica, sav umor je nestao. Zagrljaji, poljupci, riječi dobrodošlice..po neka skrivena suza radosnica, što je i normalno, ipak vidjeli se nismo od susreta u Vitezu od prošle godine”, prepričavaju nam ovaj susret predstavnici bh tima.

Već sutra, u petak 12.04., domaćin je pripremio odlična edukativna predavanja s informacijama o dijalizi i transplantaciji u Makedoniji. Na otvorenoj tribini nazočili su svi koji nešto znače u zdravstvu Republike Sjeverne Makedonije te predstavnici prelijepe Strumice.

“Naravno da smo iskoristili prigodu da eminentnom skupu i pacijentima iz 6 zemalja Jugoistočne Europe prenesemo naše probleme koje imamo u BiH, kada je u pitanju dijaliza i nedostatak transplantacija”, kažu dalje naši predstavnici.

Uslijedila su sportska natjecanja a naši članovi, predstavnici BiH osvojili su čak 7 medalja i ukupno 3. mjesto što je jako dobar rezultat. Uslijedili su prekrasni izleti uz Ohridsko jezero, Obali kostiju i sv.Naumu gdje je domaćin upriličio zajednički ručak.

“Brzo vrijeme prođe te dođosmo i do završne večeri, dodjela medalja, zahvalnica i pokala, te zabava uz glazbu uživo do duboko u noć. Tu velikodušnost, gostoprimstvo, ljudskost, toplinu nigdje ne osjetišmo kao u Makedoniji. S time smo se svi složili. I neke organizacijske pogreške, koje su zanemarive, kompenzirane su njihovim osmjesima i željom da svakom sudioniku susreta ugode, da se osjeća kao kod svoje kuće. U tome su zaista uspjeli i zato ČESTITKE!”, kaže se na kraju priopćenja Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});