FOTO: Sedam medalja i pokal za 3. mjesto za predstavnike dijaliziranih i transplatiranih iz BiH

Autor: Dnevno.ba

STRUMICA - Ekipa iz BiH sudjelovala na 1. Međunarodnim susretima dijaliziranih i transplantiranih "Struga 2019" Makedonija.

Prvi susreti koje je organiziralo Udruženje “Nefron” a oni su organizirani, besprijekorno, kao da su im već 10. po redu.

“Naša mala ekipa koja je brojala 8 članova uputila se rano ujutro, tog 11.04. za Strugu. Put se oduljio, neki su malo kukali, ali nakon što smo ušli u prekrasni hotel Drim u Strumici i sreli poznata draga lica, drage prijatelje koji su nas čekali raširenih ruku i ozarenih lica, sav umor je nestao. Zagrljaji, poljupci, riječi dobrodošlice..po neka skrivena suza radosnica, što je i normalno, ipak vidjeli se nismo od susreta u Vitezu od prošle godine”, prepričavaju nam ovaj susret predstavnici bh tima.

Već sutra, u petak 12.04., domaćin je pripremio odlična edukativna predavanja s informacijama o dijalizi i transplantaciji u Makedoniji. Na otvorenoj tribini nazočili su svi koji nešto znače u zdravstvu Republike Sjeverne Makedonije te predstavnici prelijepe Strumice.

“Naravno da smo iskoristili prigodu da eminentnom skupu i pacijentima iz 6 zemalja Jugoistočne Europe prenesemo naše probleme koje imamo u BiH, kada je u pitanju dijaliza i nedostatak transplantacija”, kažu dalje naši predstavnici.

Uslijedila su sportska natjecanja a naši članovi, predstavnici BiH osvojili su čak 7 medalja i ukupno 3. mjesto što je jako dobar rezultat. Uslijedili su prekrasni izleti uz Ohridsko jezero, Obali kostiju i sv.Naumu gdje je domaćin upriličio zajednički ručak.

“Brzo vrijeme prođe te dođosmo i do završne večeri, dodjela medalja, zahvalnica i pokala, te zabava uz glazbu uživo do duboko u noć. Tu velikodušnost, gostoprimstvo, ljudskost, toplinu nigdje ne osjetišmo kao u Makedoniji. S time smo se svi složili. I neke organizacijske pogreške, koje su zanemarive, kompenzirane su njihovim osmjesima i željom da svakom sudioniku susreta ugode, da se osjeća kao kod svoje kuće. U tome su zaista uspjeli i zato ČESTITKE!”, kaže se na kraju priopćenja Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI