FOTO: Šokantni detalji iz Pazarića – djeca vezana za radijatore, namještaj…

Autor: Dnevno.ba

PAZARIĆ - Uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalaze djeca štićenici Zavoda u Pazariću, glasi naziv press konferencije koju je zakazala Naša stranka.

Kako se navodi u pozivu na press konferenciji govorila je Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, prenosi Oslobođenje.

Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić kazala je da je ova press konferencija rezultat očaja. Ovom prilikom prikazala je snimke i fotografije iz Zavoda u Pazariću.

“Podsjećam vas na stav Vlade FBiH prema kojem potrebe štićenika u Pazariću nisu ugrožene. Djeca bivaju vezana, mnoga od te djece budu vezana po 24 sata. Mnoga djeca imaju zdravstvene poteškoće. Određen broj djece prima lijekove koji su zabranjeni za djecu mlađu od 12 godina. Djeci vežu noge za namještaj, jer preko noći s njima ostane jedna osoba, koja često nije stručna. Vlada FBiH krije i štiti ljude iz Nadzornog i Upravnog odbora”, naglasila je Ćudić.

Dodala je da neće stati s ovom pričom.

“Zahtjevam da zlostavljanje djece prestane danas. Izraditi kodeks postupanja sa štićenicima. Imenovanje liječničkog tima koji će ustanoviti nove dijagnoze, te uvesti nenajavljene kontrole. Zahtjevam smjenu Nadzornog i Upravnog odbora Zavoda u Pazariću”, zaključila je Ćudić.

Prikazane fotografije su sve prisutne izuzetno uznemirile.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI