fbpx

GRLOBOLJA USRED LJETA? Ovim namirnicama zaustavit ćete upalu grla i krajnika u začetku

Autor: dnevno.ba

I ljeti može doći do grlobolje, pa čak i upale krajnika. Nekoliko prirodnih ruskih recepata od sastojaka koje ima svaka kuća mogu zaustaviti upalu grla još dok vas ono još samo pecka. Sladoled najbolje rešenje za peckanje, grebanjnje i žarenje u grlu, smatraju neki ruski stručnjaci, što nas ne treba previše čuditi jer će i u nas liječnici dati sladoled pacijentima nakon operacije krajnika.

Sol također može pomoći. Dovoljno je jednu žličicu pomiješati u čaši tople vode. Uzima se gutljaj po gutljaj i grgolji u grlu dok se potroši cijela čaša. Postupak se ponavlja tijekom dana.

Limunada

Limun sadrži veliku količinu vitamina C koji u toplom čaju gubi svojstva. Limunada je najbolje rešenje za bol u grlu, jer osvježava, unosi velike količine tekućine te spušta temperaturu.

Češnjak, ali ne sirov

Za upale grla odlično je ijseći nekoliko češnjeva češnjaka pa ih ispasirati, a zatim preliti vrelom vodom te inhalirati dišne putove.

Hren

Obično se jede zimi jer je odličan za respiratorne organe, ali je i ljeti dobro rješenje za grlobolju. U čaši tople vode pomiješajte žličicu naribanog hrena i dodajte žličicu meda da bi bilo ukusnije. Dobro promiješajte i pijte u malim gutljajima.

Kuhano vino

Sadrži visoku koncentraciju vitamina C pa je dovoljna jedna šalica.

Šerbe s mlijekom

U šalicu toplog mlijeka dodajte malo meda, pa pijte u gutljajima. Mlijeko će otečeno grlo vratiti u normalu. Umjesto mlijeka možete napravi i šerbe: usipajte dvije žlice šećera u lončić i miješajte dok se ne istope, pa dodajte vodu. Pijte vruće.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI