fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRANA NAS ZAISTA ČINI SRETNIJIMA! Evo recepta za sreću, a najbolje od svega je što sve već imate

Autor: dnevno.ba

Zbog svog sastava, ali i direktnog utjecaja kojeg ima na samo ljudsko tijelo, neke namirnice direktno utječu na osjećaj sreće i zadovoljstva.

Jedna od njih i tamna je čokolada. Ona je naime proizvedena od kakaa koji poboljšava raspoloženje i koncentraciju, a utječe i na protok krvi. Zbog svega navedenog, u primjerenim količinama, nakon konzumacije tamne čokolade osjećat ćete se bolje, ali i energičnije.

Omražena, ali korisna šparoga, izvrstan je izvor aminokiseline triptofan koja nadalje stvara serotonin, neurotransmiter koji direktno utječe na raspoloženje. Osim toga, šparoga povećava i razinu folne kiseline u organizmu koja potom suzbija depresiju.

Crvena paprika još je jedna namirnica koja zbog svog sastava, točnije, velike količine vitamina, direktno utječe na raspoloženje. Osim toga poboljšava imunološki sustav te umanjuju simptome prehlade.

Naposljetku, i grickalice mogu biti zdrave i korisne, ako su pomno odabrane. Naime, bučine sjemenke također sadrže triptofan, aminokiselinu koja stvara serotonin. Osim toga, triptofan djeluje umirujuće pa je vjerojatno da ćete nakon konzumacije istoga mirnije spavati te se buditi odmorniji.

Nakon takvog sna potrebno je dan početi na najbolji mogući način, zdravim doručkom. Ako posegnete za jajima, posegnuli ste za šaćicom sreće tog dana. Naime, zbog cinka, vitamina B te omega kiselina kojima obiluju, jaja su obrok koji će vam dati potrebnu dozu energije, a osjećat ćete se sitima neko vrijeme.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});