fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

I VI U SEBI NOSITE PARAZITE Otkrijte najčešće simptome i kako učinkovito očistiti organizam!

Autor: dnevno.ba

Prije nego što krenete u detalje o parazitima u našem tijelu, važno je naglasiti da su oni sastavni dio ljudskog organizma i da je većina njih bezopasna, iako sama pomisao na parazite u nama zvuči kao scena iz horor filma. Da, ponekad u tijelo mogu ući paraziti koji se hrane unutarnjim organima.

Simptomi 

Paraziti u tijelo najčešće ulaze putem nedovoljno termički obrađenih namirnica, zagađene vode, procesuiranih mesnih proizvoda ili prekomjernog unosa šećera.

Najčešći simptomi uključuju:

Učestali osjećaj umora, iscrpljenost, loše raspoloženje, osjećaj indiferentnosti ili izražena anksioznost
Probavne smetnje, kao što su zatvor, dijareja, plinovi, nadutost, bolovi u želucu, žgaravica, rijetka ili tvrda stolica
Učestali osip na koži, uključujući ekcem, čireve ili pak općenito suha koža
Poremećaji raspoloženja ili akutni mentalni poremećaji, kao što su bipolarni poremećaj, zaboravljivost ili hiperaktivnost
Poteškoće sa spavanjem i san loše kvalitete, škrgutanje zubima tijekom spavanja i učestale noćne more
Ponavljano naglo mršavljenje i debljanje, poteškoće u kontroliranju apetita ili pak manjak apetita
Bolovi u mišićima i zglobovima, artritis, bolovi na području prsnog koša i utrnulost ruku i nogu
Manjak željeza u tijelu
Usporen rad metabolizma
Što nam mogu učiniti paraziti?

Paraziti mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme. Najmanje što vam mogu učiniti – krasti hranjive sastojke, potrebne vašemu tijelu. Ukoliko se organizam pravovremeno ne očisti od nametnika ili se uopće ne čisti, nametnici u nekim slučajevima mogu mučiti čovjeka do smrti.

Paraziti se mogu nalaziti u jetri, crijevima, mozgu, srcu i drugim organima čovjeka.

Prvi korak u borbi protiv parazita

Uravnotežite prehranu, izbjegavajte jesti meso sumnjivog porijekla, filtrirajte vodu koju pijete, naročito ako se trenutno nalazite u ruralnim dijelovima zemlje. Smanjite unos rafiniranog šećera i procesuiranih proizvoda

Vodite brigu o tome da vaš imunološki sustav nikada ne bude oslabljen niti podložan virusnim i bakterijskim infekcijama, jer se znatno teže riješiti parazita u oslabljenom imunološkom sustavu.

Stres i anksioznost oslabljuju imunološki sustav, potiču prejedanje i žudnju za slatkim što povećava rizik od nastanka parazita u tijelu. Stručnjaci preporučuju da redovito meditirate i svaki dan izdvojite vrijeme koje ćete posvetiti isključivo sebi, uz to radi održavanja zdravog metabolizma, boljeg čišćenja organizma od toksina, protoka tjelesnih tekućina, svakako vodite računa o tjelsnoj aktivnosti.

Obavezan unos dovoljne količine čiste vode radi sprječavanja dehidriranosti, jer dehidriranost potiče upalne procese zbog otežanoga čišćenja organizma od toksina.

Kako se riješiti parazita u tijelu?

Stručnjaci preporučuju korištenje mješavine ljekovitog bilja i povećanje unosa vlakanam a u slučaju da se ne možete riješiti parazita na prirodan način, svakako posjetite liječnika koji će vam propisati lijek.

Antiparazitni program – prirodna metoda

Antiparazitni program prirodne metode čišćenja uključuje macerat od tri biljke, koje imaju moćna anti-mikrobna svojstva i učinkovito uništavaju parazite, a riječ je o kombinaciji pelina, crnog oraha i klinčića.

Naime, pelin i crni orah efikasno uništavaju odrasle parazite i njihove ličinke, a klinčić uništava jajašca parazita. Čišćenje uz pomoć antiparazitnog programa možete napraviti sami kod kuće. Mogu ga koristiti djeca, odrasli i stari ljudi.

Čišćenje od parazita preporučuje se svima jedanput godišnje.

Neki stručnjaci savjetuju svaki dan po dva režnja češnjaka, čaj od slatkog pelina i sjemenke tropske voćke papaje s malo meda.

Iako macerat možete kupiti bez recepta, te samo odraditi program, najbolje se o ovoj temi dodatno posavjetovati s liječnikom, posebno ako imate izražene simptome.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});