Japanski iscjelitelj donosi spas za kralježnicu! Više vas neće boljeti leđa

Autor: dnevno.ba

Poznati japanski iscjelitelj Katsuzo Nishi je uvijek svima preporučivao svakodnevno prakticiranje vježbe “Zlatna ribica”. Ova vježba jača kralježnicu i ima pozitivan utjecaj na opće stanje.

U čemu je jedinstvenost ove vježbe?

Vježba “Zlatna ribica” dovodi u red živce koji izlaze iz kralježnice i oslobađa ih tlaka. Ona omogućuje, ne samo ispravljanje kralježnice, već i reguliranje fizioloških funkcija svih sustava i organa, koordinira se rad vanjskog i unutarnjeg živčanog sustava, poboljšava se opskrba krvlju svake stanice u organizmu, ispravlja se držanje, pojačava se cirkulacija krvi. Osim toga, poboljšava se funkcija crijeva, jetre, bubrega, kože, srca, mozga.

Za postizanje maksimalnog učinka, vježba se izvodi ujutro i navečer, počinjući s 1 minutom, postupno dovodeći vrijeme do 3 minute. Rezultat će biti uočen već poslije nekoliko dana i vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Zavoljet ćete ovu vježbu.

Vježba “Zlatna ribica”

Početni položaj:

lezite na leđa, na ravan krevet ili pod, licem prema gore; ruke istegnite što više možete i stavite ih iza glave; noge su potpuno ispravljene, a stopala su pod pravim kutem u odnosu na trup; nožnim prstima sve vrijeme težite ka licu. Pete i bedra su oslonjeni na pod (naročito potkoljeni dio).

Prije početka vježbe istegnite se nekoliko puta zaredom dok brojite do “7” i to oprezno, istežući kralježnicu na razne strane: petu desne noge vucite po podu naprijed, a objema ispruženim rukama istovremeno se istegnite u suprotnu stranu; zatim, isto to učiniti, ali na lijevu stranu (lijeva peta se kreće po podu unaprijed, a obje ruke istovremeno rastežu kralježnicu u suprotnu stranu na “7”).

Ponovite to 5-7 puta, sa svakom petom i objema rukama.

Izvođenje vježbe

Stavite dlanove ispod vratnih kralježaka: savijte laktove, cijelim tijelom težite ka podu, skupite noge, nožni prsti teže ka licu i sve “izbočine” (tj. potiljak, ramena, zdjelicu, listove, pete) treba ugibati ka podu. U tom položaju otpočeti s brzim mrdanjem (vibriranjem) tijela s desna u lijevo, kao riba koja brzo pliva.

Pritom, kralježnica treba biti nepomična, a pokreću se s desna u lijevo samo tabani koji su pod pravim kutom u odnosu na tijelo, i kreće se potiljak. Zamislite da ste ribica i počnite vibrirati repićem, cijelo vaše tijelo počet će vibrirati.

Ovu vježbu treba raditi 1-2 minuta (ili brojati do 120 ili 240).

Kada ležimo s ispravljenom kralježnicom na ravnom i tvrdom ležaju ili na podu, istežući maksimalno vrhove prstiju na nogama, i vibrirajući cijelim tijelom čas u jednu, čas u drugu stranu u dužini od 1 do 2 minute (ili od 120 do 240 puta), pumpanje krvi u vene se pojačava jer se naprežu mišići u svim dijelovima tijela, naročito u venama donjih udova što tjera krv natrag, k srcu. Pritom se krvotok ubrzava.

Ispočetka će biti malo neobično, ali brzo ćete se naviknuti i zavoljeti ovu vježbu. Već poslije kratkog vremena osjetit ćete sve njene blagodati

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI