fbpx

KORONAVIRUS: Nove korona-brojke za ŽZH i HNŽ

Autor: dnevno.ba

U COVID-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su dva bolesnika, muškarac iz Mostara rođen 1939. godine i muškarac iz Posušja rođen 1955. godine.
Na bolničkom liječenju trenutno je 48 bolesnika, od kojih je šest na invazivnoj i četvero na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 522 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 53: 22 iz Mostara, tri iz Jablanice, sedam iz Čapljine, 13 iz Čitluka, tri iz Prozora-Rame, tri iz Stoca i dva iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 97 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 928 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 99 osoba, od čega je šest osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 29 novozaraženih osoba na koronavirus, iz Širokog Brijega 12 (šest muških i šest ženskih), Ljubuškog osam ženskih, Posušja sedam (troje muških i četiri ženske) te Gruda dvije muške osobe.

Od koronavirusa oporavile su se 33 osobe, iz Posušja 17, Širokog Brijega osam te Ljubuškog i Gruda po četiri osobe.

U samoizolaciji nalaze se 284 osobe, priopćio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus pozitivno je 208 osoba:

Široki Brijeg – 86
Ljubuški – 58
Grude – 26
Posušje – 38

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI