fbpx

KORONAVIRUS Novi korona-izvještaji za HNŽ i ŽZH

Autor: dnevno.ba

U Covid-19 bolnici SKBMostar preminuli su muškarac iz Mostara rođen 1937. godine i muškarac iz Širokog Brijega rođen 1957. godine.
Na bolničkom liječenju trenutno su 73 bolesnika, od kojih je 11 na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 582 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivna su 93: 64 iz Mostara, 7 iz Jablanice, 1 iz Čitluka, 4 iz Čapljine, 2 iz Stoca, 2 iz Prozor-Rame, 10 iz Neuma i 3 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u utorak su izdali 99 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.128 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirusa testirane su 93 osobe, od čega je sedam osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 25 novozaraženih osoba na koronavirusa od kojih iz Širokog Brijega 12 (sedam muških i pet ženskih), Gruda deset (pet muških i pet ženskih), Posušja dvije (jedna muška i jedna ženska) te Ljubuškog jedna muška osoba.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od Covid-19 preminuo je muškarac iz Širokog Brijega 1957. godište.

Od koronavirusa oporavile su se 33 osobe, iz Širokog Brijega 14, Ljubuškog 11, Gruda sedam te Posušja jedna osoba.

U samoizolaciji nalazi se 450 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 289 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Široki Brijeg – 98
Grude – 76
Posušje – 72
Ljubuški – 43

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI