fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kućni lijekovi protiv prehlade i gripe: Evo kako možete ublažiti simptome!

Autor: dnevno.ba

I prehlada i gripa klasificiraju se kao respiratorne bolesti, a često imaju vrlo slične simptome. Ako mislite da se možete riješiti virusa u jednom danu, ostat ćete razočarani.

Da bi se tijelo oporavilo, ono mora potaknuti odgovor imunosnog sustava, ubiti virus i popraviti se. Za to je potrebno vrijeme i nema načina da se oporavak ubrza.

Ono što možete učiniti jest ublažiti simptome prehlade sve dok virus ne izađe iz tijela. Nazalni sprejevi, paracetamol i održavanje tijela hidriranim može pomoći. Također, od velike su pomoći i kućni recepti protiv prehlade.


Juha

Razne juhe pokazale su da sadrže tvari s protuupalnim svojstvima koje pomažu u brzom rješavanju prehlade. Juha koja sadrži piletinu, luk, krumpir, repu, mrkvu, stabljiku celera i peršin, s dodatkom soli i papra, najbolja je opcija.

Vruća kupka

Parna kupka ili tuš olakšt aće začepljenje nosa i pomoći opuštanju tijela. Dodavanje nekoliko kapi ulja metvice otvorit će dišne puteve i pomoći kod glavobolje.

Med

Žlica meda trebalo bi da bude prvo pristanište za borbu protiv prehlade zahvaljujući svojim antibakterijskim prednostima. U šalicu vruće vode s limunom svakodnevno dodajte žličicu meda.

Probiotici

Jedna studija pokazala je da ljudi koji uzimaju probiotike imaju kraće iskustvo trajanja prehlade. Naime, njihove su prehlade dva dana kraće u trajanju te imaju 34 posto manje simptome.

Vitamin C

To je klišej, ali da, zaliha agruma zaista može pomoći da se brzo riješite prehlade.

Kupka za stopala

Ako više volite alternativne ili prirodne načine ublažavanja simptoma, predlaže se kupka za stopala. Namočite svoja stopala u infuziji bilja. Možete uporabiti svježe ili sušeno bilje.

Ako se odlučite za svježe bilje, uporabie tri žličice, a ako ste odabrali sušeno, upotrijebite dvije žličice smjese metvice, zgnječenog češnjaka, Echinaceu te timijan i ružmarin na koji ćete izliti kipuću vodu i ostaviti je da odstoji 30 minuta s poklopcem na vrhu, kako bi sva esencijalna ulja i aktivni biljni sastojci izašli iz bilja.

Kada se otopina dovoljno ohladi, stavite stopala u nju i držite ih 10 do 15 minuta. Radite to tri puta dnevno.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});