Liječnici umjesto na posao izašli na ulice

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Tristotinjak doktora medicine i stomatologa Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je umjesto na radnom mjestu na ulicama Mostara gdje nastavljaju borbu za ono što im pripada, a od čega, kako kažu, lako neće odustati.

Ignorantski odnos županijske vlasti ih je doveo na ulicu. U mirnu prosvjednu šetnju krenuli su ispred stadiona Bijeli brijeg, a krajnji cilj je zgrada kantonalne Vlade. Došli su pred zgradu Vlade HNŽ  kako bi izrazili nezadovoljstvo odnosom kantonalne vlasti prema njihovim zahtjevima te ukažu na štetu koja je načinjena doktorima u ovoj županiji.

U mirnoj šetnji članovima Sindikata pridružili su se i studenti u znak podrške, a u zdravstvenim ustanovama na području HNŽ u toku je štrajk upozorenja.

Doktori su već za naredni ponedjeljak najavili sljedeći korak, generalni štrajk. Posjetimo, sindikat od županijske  Vlade traži potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama.

Također, traže povećanje satnice s trenutne dvije marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika – za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI