MAGIČNI ZAČIN: Ovim trima jednostavnim metodama brzo ćete otopiti salo!

Autor: dnevno.ba

Uzimanjem samo pola žličice cimeta dnevno dijabetičari mogu u znatnoj mjeri smanjiti razinu šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju inzulin i djeluju zajednički. Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i razinu masti i lošeg kolesterola, ima fungicidno djelovanje, tj. uništava gljivice i sprječava njihov rast. Cimet je odličan izvor mangana, željeza, kalcija, bakra i cinka, uglavnom nedostajućih minerala u većini namirnica. Od vitamina sadrži vitamine C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2).

Jutarnji čaj će biti još ukusniji ako u njega dodate cimet, čime će on postati prirodni napitak za mršavljenje. Još je bolje ako u čaj dodate i med. Na jednu šalicu čaja optimalno je staviti jednu žličicu mljevenog cimeta i dvije žličice meda. Kalorije koje se nalaze u dvije žličice meda neće se lijepiti za tijelo jer su cimet i med odlični saveznici u borbi protiv viška kilograma.

U popodnevnim satima cimetu i medu dodajte i đumbir. Cimet i đumbir su još jedna dobra kombinacija za mršavljenje. U dvije žličice meda umutite pola žličice cimeta i pola žličice đumbira. Neka to posluži kao čarobni namaz za tost, kada je vrijeme za užinu.

U večernjim satima preporučuje se da se prokuha 200 ml vode s jednakim količinama meda i cimeta, po pola žličice. Popijte pola sata prije odlaska na spavanje.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI