Muku mučite s bubrežnim kamencem? Ovaj narodni lijek može vam ublažiti tegobe

Autor: dnevno.ba

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i prehranom. Da biste ublažili tegobe, iskušajte narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

Sastojci:

100 g šećera u prahu,
10 dcl maslinova ekstra djevičanskog ulja,
100 g limuna s korom
100 g peršinova korijena (mljevenog)
100 g meda

Priprema:

Limun dobro operete i ukoliko je prskan očistite od kemikalija. To možete uraditi mješavinom za čišćenje voća. Pošto očistite limun, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije, korijen peršina ogulite isjecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomiješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Primjena:

Za probleme s kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu jušnu žlicu smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u hladnjaku sve vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva.

Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvarljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamenčića i vrlo je djelotvorna.

Napomena:

Smjesa je vrlo ukusna, a njezin sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu rabiti osim osobe koja boluje od kamenca. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina, najbolje vode.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI