Na vašoj četkici za zube ima sto milijuna bakterija! Evo kako je morate prati

Autor: dnevno.ba

Četkica za zube dom je više od sto milijuna različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Sveučilišta u Manchesteru.

Znamo da je pranje zuba osnovna higijenska potreba, ali ne znaju svi da četkicu za zube treba redovno čistiti i to na specifičan način. Stomatolog Suhail Mohiuddin iz Chicaga, pokazao je kako to možete jednostavno napraviti, ali i to koliko se nečistoće nalazi na četkici.

Podijelio je video na TikTok u kojem je objasnio da proces pranja četkice pod hladnom vodom nakon pranja zuba nije dovoljan kako bi se očistile sve bakterije. To je zato što je četkica dom više od sto milijuna različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Sveučilišta u Manchesteru.

Naime, Suhail tvrdi kako je najbolje da četkicu prvo očistite sapunom i toplom vodom, uzimajući u obzir da se sapun mora temeljno isprati s četkice, a zatim dezinficirati tako što ćete četkicu jednom tjedno preko noći ostaviti u antibakterijskoj tekućini za ispiranje usta ili u smjesi od dvije žličice sode bikarbone i 235 mililitara vode.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI