fbpx

NARODNI LIJEK KOJI ‘IZVLAČI OBOLJENJE IZ CIJELOG TIJELA’: S tri sastojka pobijedite išijas, artritis, reumu, giht i razne upale

Autor: dnevno.ba

Njemačko-američki “otac sirove hrane” i autor knjige “Živjeti bez bolesti”, Ernst Günter svojdobno je objavio zanimljiv recept za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, koljenima i bolnoj peti (trn u peti).

Lijek se sastoji od obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju izravno na mjesto na kojem se problem manifestira.

Sastojci:

1 krumpir

1 glavica luka srednje veličine

lanene sjemenke

Priprema:

Potopite punu jušnu žlicu lanenih sjemenki u 2 do 3 dl vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobasu smjesu.

Istodobno operite sav krumpir te ga izribajte s korom. Izribajte i glavicu luka. Kada se voda s lanenim sjemenkama ohladi, dodajte luk i krumpir pa sve dobro izmiješajte. Ocijedite višak tekućine iz smjese.

Primjena:

Ako je riječ o problemima na prstima ruku ili nogu, odnosno na peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu te ih obucite na ruke ili noge, a preko njih navucite najlonske vreće koje ćete vezati tako da višak tekućine ne može iscuriti.

Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto, a nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto.

Obloge je potrebno držati tijekom noći, odnosno za vrijeme spavanja, na oboljelim mjestima, a ujutro ih baciti te sapunom i vodom oprati tretirana mjesta. Ako su mjesta vidna, a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi.

Napomena:

Istovremeno s korištenjem obloga izvana, potrebno je redovno svakodnevno konzumirati laneno ulje koje će djelovati iznutra. Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne “izvuče” oboljenje iz tijela.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI