fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nemojte držati ove predmete u kupaonici! Mogu loše utjecati na vaše zdravlje

Autor: dnevno.ba

Prosječna osoba u kupaonici provede oko pola sata dnevno. Bez obzira na to što se brojnim predmetima koristimo za osobnu njegu kako bismo izgledali i osjećali se dobro, ne znači da ih sve treba čuvati u kupaonici. Neki od njih mogu biti i opasni za naše zdravlje ako se drže u vlažnom i vrućem okružju.

Držač za sapun

Držanje sapuna u blizini tuša može skratiti njegov vijek trajanja. Voda će vam istopiti sapun, a ostaci će se nakupiti u vašoj kabini. Najbolji način za držanje sapuna je držanje u posudi za sapun s rupicama daleko od tuša.


Četkice za šminkanje

Važno je redovno održavati četke za šminku te ih i pravilno sušiti kako biste izbjegli rast bakterija. Pošto završite s pranjem četkica, bolje ih je čuvati na suhom mjestu. Topao i vlažan zrak u kupaonici potiče širenje plijesni i bakterija na četkama.

Parfemi

Čuvanje parfema u toaletu može uništiti njihovu molekularnu strukturu i prouzrokovati kiselost. Da biste svoj omiljeni parfem duže zadržali svježim, potražite mjesto izvan kupaonice u kojem ćete ga čuvati.

Ručnici

Držanje vlažnih ručnika u kupaonici može biti veoma loše. Toplina i vlaga čine kupatila savršenim leglom za razmnožavanje bakterija, a ručnici će pokupiti mikroorganizme koje ćemo kasnije prenijeti na kožu. U idealnom slučaju, trebalo bi oprati ručnike nakon tri uporabe te ih potpuno osušiti prije no što ih ponovno upotrijebite.

Brijači

Para od tuširanja i nakupljanje vlage mogu zahrđati oštrice brijača, što zauzvrat može oštetiti vašu kožu. Čak i ako ga pravilno očistite i osušite nakon upotrebe, čuvanjem u vlažnom okruženju skratit ćete rok trajanja brijača.

Proizvodi za njegu kože

Kada vaša krema za kožu nije čvrsto zatvorena, vlažni zrak u kupaonici može potaknuti rast bakterija koje uzrokuju akne. Svaki put kada se istuširate, toplina može dovesti do odvajanja sastojaka. Savršeno mjesto za čuvanje proizvoda za njegu kože jest suha ladica izvan toaleta.

Nakit

Kupaonica nije pravo mjesto za čuvanje vašeg nakita, čak i ako ga jednostavno skinete prije no što uđete pod tuš. Vlažno okruženje učinit će da nakit brže oksidira, zbog čega će izgubiti sjaj i potamniti. Ako nije čisto zlato, vaši omiljeni komadići koji se sastoje od različitih metala loše će reagirati na vlagu.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});