Neredovita menstruacija, policistični jajnici, probavne tegobe… Ovaj začin mogao bi vas spasiti!

Autor: dnevno.ba

Cimet često koonzumiramo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može pridonijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da taj mirisni začin isto tako može pomoći ženama s neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija sprovedena na Sveučilištu Columbia u New Yorku dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u tom periodu!

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Cort i dodao: “Ovim smo istraživanjem otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika”.

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet milijuna. Simptomi tog sindroma jesu neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog istoka, ženama koje ne mogu zanijeti poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tijekom dana ulazilo u organizam.

Ako vam se to ne sviđa, jednostavno namažite desni ovom smjesom nekoliko puta dnevno.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI