fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Neredovita menstruacija, policistični jajnici, probavne tegobe… Ovaj začin mogao bi vas spasiti!

Autor: dnevno.ba

Cimet često koonzumiramo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može pridonijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da taj mirisni začin isto tako može pomoći ženama s neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija sprovedena na Sveučilištu Columbia u New Yorku dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u tom periodu!

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Cort i dodao: “Ovim smo istraživanjem otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika”.

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet milijuna. Simptomi tog sindroma jesu neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog istoka, ženama koje ne mogu zanijeti poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tijekom dana ulazilo u organizam.

Ako vam se to ne sviđa, jednostavno namažite desni ovom smjesom nekoliko puta dnevno.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});