fbpx

NOVE BROJKE Izvještaji o koronavirusu za HNŽ i ŽZH

Autor: dnevno.ba

Stigli su izvještaji o stanju s koronavirusom u protekla 24 sata u HNŽ-u i ŽZH.
U Covid-19 bolnici SKB Mostar preminula su četiri bolesnika, od kojih je tri iz Hercegovačko-neretvanske županije: žena iz Čitluka rođena 1961. godine, žena iz Mostara rođena 1959. godine, muškarac iz Mostara rođen 1931. godine i 1 iz Hercegbosanske županije: žena iz Livna rođena 1959. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 71 bolesnik, od kojih je šest na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 373 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 45: 31 iz Mostara, 10 iz Čitluka te po dva iz Čapljine i Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u četvrtak su izdali 75 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 909 rješenje, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirusa testirano je 96 osoba, od čega je deset osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 19 novozaraženih osoba na koronavirusa od kojih iz Širokog Brijega 16 (šest muških i deset ženskih), Gruda dvije (jedna muška i jedna ženska) te Ljubuškog jedna ženska osoba.

Od koronavirusa oporavile su se 22 osobe od kojih iz Širokog Brijega sedam, Ljubuškog šest, Gruda pet te Posušja četiri osobe.

U samoizolaciji nalaze se 304 osobe.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 210 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Široki Brijeg – 80
Ljubuški – 54
Posušje – 45
Grude – 31

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI