fbpx

OPET ĆETE MOĆI USKOČITI U TRAPERICE IZ MLADOSTI! Prirodni eliksir topi kilograme kao od šale!

Autor: dnevno.ba

Muku mučite sa skidanjem suvišnih kilograma, jer nemate vremena za vježbu niti posebne dodatke prehrani kako bi vam pomogli na tom putu? Ova namirnica obiluje nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, D, E i većim količinama vitamina B12, koji je inače rijedak u biljkama. Bogatq je i mineralima poput kalija, magnezija, cinka, željeza, fosfora, kobalta, fluora i joda, a u njoj ima i vitamina B5, ključnog za stvaranje eritrocita i spolnih hormona. Pogađate, riječ je o ječmu!

No, ječmena voda posebna je priča, ona je pravi eliksir zdravlja i odličan saveznik u mršavljenju.

Uz to, zbog svoje alkalne prirode, ječmena je voda odlična za reguliranje probave i pomaže kod zatvora, hemoroida i gastritisa. Ovaj napitak preporučuje se i u slučajevima dijareje, jer održava ravnotežu crijevne flore i pridonosi da se nadoknadi izgubljena tekućina. Ječmenu vodu možete dodati salatama, varivima i kuhanom povrću.

Sastojci:

1 šalica očišćenog ječma

1 l hladne vode

Priprema:

Isperite ječam, prelijte ga hladnom vodom, ostavite da odstoji četiri sata, pa procijedite. Ječam prelijte litrom hladne vode i kuhajte dok ne proključa. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 45 minuta, tj. dok zrna ne omekšaju. Ohladite i procijedite. Ako vam se ne sviđa ukus, dodajte malo meda i limuna. Ako pravite veću količinu, proporcionalno povećajte količine ječma i vode, razlijte u boce i čuvajte u hladnjaku pet dana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI