Osiguranicima ZZO HNŽ-a dostupna provjera osiguranja u realnom vremenu

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nakon što je u prosincu 2018. godine direktor Zavoda, Rade Bošnjak, sa suradnicima javnosti predstavio unaprijeđenu web stranicu i facebook stranicu ZZO HNŽ/K, s početkom 2019. godine osiguranicima je dostupna i nova funkcionalnost e-osiguranik.

Osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba ), mogu pristupiti  portalu e-osiguranik (https://www.zzo.ba/hr/eosiguranik ). Kako bi pristupili svojim podacima vezanim za status zdravstvenog osiguranja prvo trebaju izvršiti registraciju, a nakon registracije dostupne su im informacije o statusu njihovog osiguranja, kojem domu zdravlja pripadaju, tko je njihov izabrani liječnik, tko su članovi obitelji koji su preko njih kao nositelja osiguranja osigurani kao i status premije osiguranja (markice), odnosno je li ista aktivna ili je istekla.

Predstavljajući ovu funkcionalnost svojim suradnicima direktor Bošnjak je istakao kako Zavod nastavlja s uvođenjem inovativnosti u svoj rad i primjenom suvremenih tehnologija slijedi strateški izazov „Biti vodeći Zavod i ogledni model u BiH“, a sve s ciljem nastavka približavanja i pojednostavljenja pristupa osiguranika uslugama zdravstvene zaštite, te proširenju i poboljšanju komunikacije s osiguranicima.

„Zavod je kuća naših osiguranika što je bila, jest i bit će vodilja radnika ovoga Zavoda u svim poslovima i aktivnostima koje provodimo. Danas smo, nakon jednomjesečnog testiranja, u primjenu uveli novu funkcionalnost e-osiguranik. Funkcionalnost e-osiguranik, pored podataka koji su već dostupni našim osiguranicima, tijekom godine obogatit ćemo i informacijama kako što su potrošnja lijekova, ortopedska pomagala i drugim informacijama koje se odnose na svakog osiguranika pojedinačno“ – kazao je direktor Bošnjak, navodi se u priopćenju ZZO HNŽ-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI