Pas u Zenici napao dječaka i odgrizao mu penis

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak, doznaje Dnevni avaz. Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ!

Odmah operiran

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički liječnici odmah su operirali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitaliziran na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog liječnika Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

“Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran usljed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja”, ističe dežurni liječnik.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih povreda.

“Njemu su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija liječnika i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane” – pojašnjava liječnik.

Uspješan oporavak

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka vakcinisan, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Specifično mjesto

Kako je za Dnevni avaz izjavio dežurni liječnik, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

“Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak” – napominje dežurni liječnik Urologije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI