Počinje kampanja KO SI i koje je tvoje pravo?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zahvaljujući potpori Europske unije, Caritas BiH s partnerskim organizacijama provodi projekt POWER koji za cilj imapružiti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osobama s invaliditetom.

Kampanja kO SI i koje je tvoje pravo?koja se provodi na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore ima za cilj podići svijest javnosti o pravima osoba s invaliditetom, s naglaskom na pravo na rad i zapošljavanje.

Osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, kao i u Crnoj Gori još uvijek se susreću s raznim oblicima diskriminacije. Nedostatak adekvatnih obrazovnih programa, ograničene mogućnosti za stjecanje radnog iskustva, stigmatizacija, nedovoljna potpora lokalnih zajednica, ali i brojne prepreke u okruženju, dovode osobe s invaliditetom u tešku situaciju kada je u pitanju pronalazak i zadržavanje radnog mjesta. Istraživanja rađena među poslodavcima pokazuju da su osobe s invaliditetom odlični radnici, brzo se uklapaju u radne kolektivne, motivirani su za rad i vrlo često svojim zalaganjem potiču druge zaposlene na produktivnije obavljanje radnih zadataka.

U okviru kampanje kO SI i koje je tvoje pravo?snimljen je kratki video spot koji će se emitirati na televizijama u BiH i Crnoj Gori, a koji na vrlo jasan način ukazuje na prava koja imamo, uključujući i pravo osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje.Također, u sklopu kampanjekreirani su i promotivni letci i plakati koji će se distribuirati s ciljem upoznavanja javnosti o pravima osoba s invaliditetom. U cilju što kvalitetnijeg promocije projekta, realizirat će se i internet kampanja koja će uključivati promociju kreiranog materijala i s kojom se želi podići svijest osoba s invaliditetom i poslodavaca o važnosti zapošljavanja.

Materijal je dostupan na web stranici Caritasa Bosne i Hercegovine:

www.caritas.ba

Kampanja je jedna od aktivnosti projekta POWER- Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Projekt POWER financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebamaVedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznisstart-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne iHercegovine i Crne Gore.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI