fbpx
Foto: UNSPLASH

Pogledajte koje su brojne prednosti konzumiranja badema za muškarce, iznenadit ćete se

Autor: Dnevno.ba

Bademi su orašasti plodovi bogati mononezasićenim i polinezasićenim masnoćama te vitaminom E koji štite naše tijelo od nezaraznih bolesti. Bademi su također izvor magnezija, minerala koji može pomoći u kontroli razine šećera u krvi kod osoba s dijabetesom.

U znanstvenoj studiji je pokazano da redovita konzumacija badema može pomoći u smanjenju postprandijalne glikemije i inzulinemije te imati povoljan učinak na hormonalne reakcije i reakcije apetita, smanjujući glad i želju za jelom kod muškaraca s dijabetesom tipa 2.

Proizvodnja testosterona
Bademi sadrže hranjive tvari poput vitamina E, cinka i selena, a sve to može pomoći u promicanju hormonalne reprodukcije i seksualnog zdravlja muškaraca. Hranjive tvari u bademu također podržavaju proizvodnju testosterona. Postoje neki dokazi koji pokazuju da arginin koji se nalazi u bademima ne samo da je dobar za poboljšanje zdravlja srca poboljšavajući začepljene arterije, već može pomoći i kod erektilne disfunkcije, piše MSN.

Pomaže u kontroli šećera
Konzumacija badema osigurava hranjive tvari i bioaktivne molekule poput mononezasićenih masnih kiselina, proteina, vitamina E, bakra, mangana, magnezija, fosfora i vlakana. Prekrasan nutritivni sastav badema pomaže u kontroli šećera u krvi, pomaže u ravnoteži krvnog tlaka, pomaže u smanjenju razine kolesterola i doprinosi zdravlju kostiju.

Izvrstan izvor magnezija
Bademi su izvrstan izvor magnezija. Postoje preliminarna istraživanja koja pokazuju da muškarci s nedostatkom magnezija mogu imati nižu razinu testosterona. Magnezij pomaže u održavanju normalne funkcije mišića i živaca, pomaže stanicama u proizvodnji energije i važan je za zdravlje srca i krvnih žila, kao i za podržavanje libida.

Bolja pokretljivost spermija
Bademi pružaju širok raspon hranjivih tvari za potporu cjelokupnom zdravlju. Za muškarce je utvrđeno da bademi optimiziraju seksualno zdravlje zbog svojih svojstava mikronutrijenata. Bademi su bogati cinkom, selenom i vitaminom E, a sva tri su jaki antioksidansi u zaštiti stanica od oštećenja slobodnih radikala. Također pomažu poboljšati koncentraciju spermija, pokretljivost spermija i razinu testosterona.

Bolja cirkulacija
Utvrđeno je da omega 3 i arginin prisutni u bademima poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju mogućnost erektilne disfunkcije. Bademi su također odlična zdrava grickalica za muškarce koji redovito vježbaju. Protein iz badema može pomoći u izgradnji mišića i povećati gustoću kostiju.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI