Plijesan je čest problem u domovima i kupaonicama tijekom c...
POHRANITE NAMIRNICE PRAVILNO KAKO SE NE BI KVARILE: Savjeti za čuvanje hrane koji će vam uštedjeti novac!
Mliječne proizvode držite na kraju hladnjaka kako bi bili na što hladnijoj temperaturi. Kad otvarate hladnjak, toplina ulazi i zato se preporučuje da ove proizvode ne držite u vratima. Meso držite u zasebnoj ladici u hladnjaku kako sokovi iz njega ne bi curili po povrću i voću.
Svježe začinsko bilje tretirajte kao cvijeće. Stavite ga u čašu hladne vode i trajat će puno dulje jer mu se vrhovi stabljika neće isušiti. Špinat, zelenu salatu i ostalo zeleno lisnato povrće nemojte držati u plastičnim vrećicama. Umotajte ga u papirnati ručnik jer na taj način neće početi naglo truliti.
Peteljke banana omotajte prozirnom folijom kako bi održale svježinu, ali ih nikako nemojte držati u hladnjaku. Voće i povrće perite netom prije jela, odnosno kuhanja. Unaprijed oprano će se brže pokvariti.
Kad otvorite vrećicu ječma, zobi, riže ili neke druge žitarice, stavite tu namirnicu u staklenu posudu s poklopcem kako bi dulje trajala. Nije loše da na naljepnicu napišete datum kada ste kupili određenu namirnicu kako biste znali kada je trebate potrošiti.
ZADNJE VIJESTI
Hipertenzija ili povišen krvni tlak je ozbiljno zdravstveno...
Nizozemski znanstvenici izvijestili su o iznimno dugoj infek...
Smrtnost povezana s bubrežnom bolesti raste iz godine u god...