POLICIJA ZATEKLA HOROR: Kirurg krao testise od pacijenata tijekom operacija

Autor: Dnevno.ba

HOUSTON - - Kirurg Jeremy Cornell iz Texasa uhićen je zbog krađe testisa od desetine pacijenata dok je izvodio operacije.

Cornell (41) je radio kao urolog po bolnicama širom Texasa 13 godina, da bi došao u bolnicu u Houstonu u travnju 2018. Nakon trogodišnje istrage, američki Federalni istražni biro (FBI) uspio je ustanoviti da je Cornell nezakonito uzimao po jedan testis od svakog pacijenta dok je izvodio delikatne operacije na muškarcima koji pate od stanja povezanih s bešikom, uretrom ili bubrezima.

Kako bi uzeo testise, Cornell je govorio sestrama i bolničarima da mogu napustiti salu ili ih tjerao po izmišljenom zadatku. Neke sestre su rekle da bi ih prosto poslao po kavu, ili da donesu određene lijekove koji u stvari ne postoje, prenosi Radiosrajevo.ba.

“Istražitelji vjeruju da je kirurg prodavao organe i bili su veoma iznenađeni kada su otkrili desetine testisa u teglama tijekom pretresa Cornellove kuće”, kaže glasnogovornik FBI Thomas Perry.

Ukupno je u Cornellovoj kući pronađeno osam tegli sa 46 testisa, što znači da ima najmanje 46 žrtava. Doktor je optužen po 137 točaka optužnice, uključujući napad, nanošenje tjelesne štete, posjedovanje ukradenih stvari i nepravilno držanje dijelova ljudskog tijela. Zbog svega toga Cornelu prijeti ukupno 635 godina robije, a FBI očekuje da će se broj optužbi udvostručiti u sljedećih nekoliko dana.

Kirurgov odvjetnik Charles Hewitt zatražio je procjenu psihijatra da se ustanovi da li je njegov klijent sposoban za suđenje. Hewittt tvrdi da je Cornellov neobični fetiš znak ozbiljnih mentalnih problema. Ako ga proglase sposobnim,Cornell će se naći na sudu početkom prosinca, piše worldnewsdailyreport.com

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI