POLOŽAJ U KOJEM SPAVATE S PARTNEROM OTKRIVA KAKAV JE VAŠ ODNOS: Što je zen poza i kako skidanje viška kila može pomoći?

Autor: dnevno.ba

Od nesanice češće pate samci i razvedeni ljudi, dok oni koji krevet dijele s partnerom imaju kvalitetniji san. Na taj se način snižava razina kortizola, hormona stresa i povećava razina oksitocina, hormona sreće.

Ako ste osoba koja grli partnera s leđa, to znači da ste zaštitnički nastrojeni prema njemu, a ako ste vi osoba koja je zagrljena, može se reći kako vjerujete partneru i osjećate se sigurno u njegovom prisustvu.

Spavate li vi i partner jedan drugome okrenuti leđima, to ne znači da niste povezani, baš suprotno. Takozvani zen položaj pokazuje visoku dozu međusobnog povjerenja i izbalansiranog odnosa.

Imate li vi ili partner problema s hrkanjem, probajte par trikova prije nego se odlučite potražiti stručnu pomoć. Nemojte ležati na leđima, već na boku jer je taj položaj bolji za protok zraka kroz usta i nos te ne bi trebali nastajati neugodni zvukovi.

Pijte puno tekućine kako bi vam sluznica grla i nosa bila vlažna, ali izbjegavajte alkoholna pića. I skidanje par kilograma viška bi moglo pomoći u borbi protiv hrkanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI