fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Posljedice mogu biti opasne: Što se događa s organizmom ako ne pijemo dovoljno vode?

Autor: dnevno.ba

Iako stručnjaci govore kako je potrebno piti dnevno dovoljno količine vode kako bi se pobrinuli za zdravlje organizma, dosta puta ljudi znaju zaboraviti na to.

Po nekim istraživanjima, oko 80 posto ih ne pije preporučeno količinu vode, a mi vam donosimo što se može dogoditi ukoliko ne konzumiramo dovoljno količine vode dugoročno.

Hipertenzija – Kada je tijelo dehidrirano, krv se zgušnjava. Presjek krvnih žila se sužava i krvni tlak raste.

Formiranje bora – Kada ne pijemo pravu količinu vode, izloženi smo ubrzavanju procesa starenja, a to dovodi do stvaranja bora.

Umor i pospanost – Prema istraživanju, čak i blaga dehidracija može dovesti do umora i pospanosti. Kada podignemo razinu vode u tijelu, osjećaj nestaje.

Reumatski bolovi –Može se reći da voda podmazuje zglobove i smanjuje trenje. Kronična dehidracija uzrokuje trljanje zglobova, što dovodi do upale.

Problemi s bubrezima – U tijelu imamo mnogo otrovnih tvari koje stvaraju idealno okruženje za mikroorganizme. Kada je naše tijelo dehidrirano i voda ne teče kroz njega u pravoj količini, naši bubrezi i postaju podložniji infekcijama i upalama.

Migrene i alergije – Slabo hidrirano tijelo povećava izlučivanje histamina. To je hormon koji koordinira apsorpciju vode u našem tijelu. Što manje pijete vodu veća je vjerojatnost da imate alergije i migrene.

Problemi s kožom – Dehidrirani organizam dovodi do dehidracije kože. To dovodi do napuklih usana, akni, psorijaze, pa čak i do ekcema.

Bol u želucu i zatvor – Voda vlaži probavni trakt. Kada to nije dovoljno, ostaci hrane ostaju u crijevima, što dovodi do zatvora.

Loš zadah – Da bi proizvelo slinu, tijelu je potreban adekvatan nivo vode u tijelu. Zahvaljujući vodi, bakterije se ispiru iz usta. Višak ovih bakterija izaziva neugodan zadah.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});