Predstavnik BiH na 5. konferenciji regionalnih antidoping organizacija

Autor: Dnevno.ba

BANGKOK - Predsjedavajući Istočnoeuropske regionalne antidoping organizacije (EERADO) Amir Avdagić sudjelovao je u 5. konferenciji regionalnih antidoping organizacija (RADO) održanoj 10. i 11. travnja u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku.

Konferencija je okupila preko 500 predstavnika 134 različita antidoping tijela iz 16 regionanih antidoping organizacija, koji su predstavili aktivnosti svojih organizacija na podizanju svijesti o štetnosti dopinga, a zatim raspravljali o razvoju programa za usklađivanje svojih pravila sa Svjetskim antidoping kodeksom (Kodeks). Pokrovitelji konferencije su Svjetska antidoping agencija (WADA) i vlada Tajlanda.

Direktor WADA Olivier Niggli i zamjenik generalnog direktora Rob Koehler pružili su podršku ovim naporima, a istaknuto je da je EERADO, kojim predsjedava Amir Avdagić, primjer odlične međudržavne suradnje u vezi s razmjenom informacija i doping tetiranjima sportista, te model suradnje koji bi i drugim organizacijama pomogao u stvaranju čvršćeg partnerstva u borbi za sport bez dopinga.

Za kraj konferencije je usvojena rezolucija u kojoj je pohvaljena dosadašnja podrška WADA i upućen zahtjev za povećanje proračuna za RADO – e, definiranje njihovog statusa u novoj verziji Kodeksa i uključivanje predstavnika Olimpijskih Komiteta u rad RADO – a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI