PREHRAMBENI SAVJETI: Zrinjski angažirao nutricionistkinju

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Stručnom stožeru HŠK Zrinjski Mostar pridružila se i nutricionistkinja Marijana Zubac, koja će biti zadužena za prehrambeno savjetovanje igrača prve momčadi Plemića.

Nova nutricionistkinja Mostaraca je magistrica prehrambenog inženjerstva i predvodi Nutri Centar BiH, nutricionističko-dijagnostički centar koji ima startešku suradnju s Nutrilife Centrom iz Zagreba.

Zrinjski je na ovaj način potvrdio kako je nogomet danas puno više od trke i borbenosti, nego da treba voditi računa o nizu detalja u pripremi nogometne momčadi kroz cijelu sezonu.

Mnoge europske momčadi sve više angažiraju dodatne djelatnike iz potpuno drugih struka, kako bi bili na raspolaganju najboljim nogometašima današnjice. Nije rijetkost vidjeti da netko angažira posebne kuhare, dodatne fizioterapeute, psihologe, motivatore, video analitičare, pa i nutricioniste.

Stoga prvak BiH na ovaj način nastoji pratiti trendove koje su podigli brojni europski klubovi, i inzistirat će da se njihovi igrači hrane zdravo, priopćeno je iz HŠK Zrinjski.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI