fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Pixabay

Promjena dnevne rutine koja vam može pomoći da izgubite višak kilograma

Autor: dnevno.ba

Novo istraživanje tvrdi da jednostavna promjena koja se tiče spavanja u vašoj dnevnoj rutini može pomoći da se riješite suvišnih kilograma.

Istraživači su otkrili da su ljudi koji spavaju redovno i koji su prijavili neprekinut san tijekom noći bolji su u pridržavanju planova vježbanja i prehrane.

Studija je pratila kako kvaliteta sna utječe na to da li se 125 sudionika pridržava programa mršavljena. Oni koji su redovno spavali preporučenih sedam do devet sati imali su veću vjerojatnoću da sudjeluju grupnim sesijama, kao i da ispune ciljeve u pogledu kalorija i vježbanja.

Doktor Christopher Kline s Sveučilišta u Pittsburghu rekao je da fokusiranje na dobar san može pomoći ljudima da se pridržavaju svoje fizičke aktivnosti i ciljeva u ishrani.

“Nismo očekivali da ćemo vidjeti povezanost između zdravlja sna i sve tri naše mjere modifikacije načina života. Ovi rezultati sugeriraju da optimiziranje sna može dovesti do boljeg pridržavanja modifikacije načina života”, naveo je.

Spavanje preporučenih sedam do devet sati je od vitalnog značaja za podršku vašem mozgu i očuvanje zdravlja.

“Dobar san omogućava mozgu da popravi i revidira sinapse, povećavajući sposobnost modifikacije ponašanja. Također, osigurava se više energije i fokusa sljedećeg dana, čineći vježbanje snažnijim i efikasnijim. Dugoročno, to ljudima može pomoći da se pridržavaju programa mršavljenja”, pojasnio je za Medical News Todaj dr. David Spiegel s Sveučilišta Stanford.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});