fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRVA POMOĆ ZA AKNE na leđima, dekolteu i bikini zoni! Brzo, jeftino i lako!

Autor: dnevno.ba

Akne se sve češće pojavljuju i kod osoba nakon 30-e, a zbog utjecaja hormona i osjetljivije kože, mnogo su im sklonije žene, a nema ništa gore kad odjenete najdražu haljinu s otvorenim leđima ili dubokim dekolteom i baš kad na izlasku primijetite to nesretno crvenilo.

Masni tip kože u kombinaciji s neadekvatnom njegom vrlo često dovodi do nepravilnosti, a da njihova pojava nije rezervirana samo za lice, znaju milijuni žena. Među najkritičnija područja spadaju prsa, ramena i leđa – područja s kojih akne nestaju vrlo teško.

Akne su još uvijek najčešća bolest kože i najčešći razlog posjete dermatolozima diljem svijeta.

Akne od sunca ili Mallorca akne izbijaju nakon izlaganja suncu ili umjetnom izvoru ultraljubičastog zračenja (solarij).

Prištići se najčešće javljaju na području prsa, ali i leđa, ramena i nadlaktice, dok je lice u većini slučajeva pošteđeno. Najčešće se pojavljuju kod žena srednje dobi koje su imale akne u pubertetu. Masne kreme najčešći uzrok ovog ‘ljetnog’ problema.

Javljaju se prvih dana godišnjeg odmora nakon intenzivnog izlaganja suncu. Mallorca akne su crveni prištići, nalik aknama smješteni na dekolteu, ramenima i gornjem dijelu leđa koji nastaju kao posljedica djelovanja sunca na masnoću kože ili masne tvari nanesene na kožu.

Ako je koža sklona pojačanom lučenju žlijezda lojnica, onda osoba treba birati kreme za sunčanje koje nisu masne već hidratantne. Preporučuju se proizvodi za zaštitu od sunca u obliku gela, dok bi se sredstva za sunčanje u obliku ulja trebala izbjegavati.

Preporučuje napraviti piling koji će skinuti mrtve stanice i očistiti kožu, a zatim je dobro nanijeti hidratantnu kremu koja će ublažiti i smiriti upalu.

pexels

Stručnjakinja za kožu se kune u ovu masku za lice od samo jednog sastojka

Nataliya Robinson, stručnjakinja za kožu, kune se u masku za lice napravljenu od sastojka kojeg zasigurno imate u kućnoj apoteci – aspirina.

‘Dok sam kao djevojčica živjela u bivšem Sovjetskom Savezu, kao 13-godišnjakinji aspirin mi je bio čudo kojim sam rješavala sve prištiće na licu.’

Upotrijebite žlicu kako biste zdrobili tableticu aspirina i potom malo-pomalo dodajte vode kako bi dobili pastu koja nije previše tekuća. Dobiveno namažite direktno na upaljeno mjesto te držite 15-20 minuta, a potom isperite, rezultat će vas oduševiti!

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});