fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

(RECEPT) Ova biljka koja smiruje kašalj i grlobolju, čuva srce i želudac: Evo zašto ju ne smijete ju kuhati

Autor: dnevno.ba

Biljka Pitomi sljez ili bijeli sljez (Althaea officinalis) poznata je kao narodni lijek za kašalj i grlobolju. Čaj od te biljke oblaže sluznicu, pa osim kod kašlja, pomaže i kod čira na želudcu, akni i drugih kožnih oboljenja. Ne kuha se jer tako gubi ljekovita svojstva.

U svrhu “liječenja”, od bijelog sljeza rabe se korijen, stablo, listovi i cvjetovi. Ta biljka cvjeta cijelo ljeto, a bere se po suhom vremenu i brzo osuši na propuhu ili u sušnici.

Pravilno kuhanje čaja od pitomog sljeza

Jednu jušnu žlicu isjeckanog korijena prelijte s 200 ml prethodno prokuhane i ohlađene vode i uz povremeno mućkanje ostavite da odstoji 30 do 60 minuta.

Zatim procijediti kroz tanak sloj pamuka.

Ovaj napitak pijte više puta dnevno, a po želji možete ga zasladiti medom.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});