Ako želite dug, zdrav i aktivan život, neka vaša kuhinjsk...
(RECEPT) Ova biljka koja smiruje kašalj i grlobolju, čuva srce i želudac: Evo zašto ju ne smijete ju kuhati
Biljka Pitomi sljez ili bijeli sljez (Althaea officinalis) poznata je kao narodni lijek za kašalj i grlobolju. Čaj od te biljke oblaže sluznicu, pa osim kod kašlja, pomaže i kod čira na želudcu, akni i drugih kožnih oboljenja. Ne kuha se jer tako gubi ljekovita svojstva.
U svrhu “liječenja”, od bijelog sljeza rabe se korijen, stablo, listovi i cvjetovi. Ta biljka cvjeta cijelo ljeto, a bere se po suhom vremenu i brzo osuši na propuhu ili u sušnici.
Pravilno kuhanje čaja od pitomog sljeza
Jednu jušnu žlicu isjeckanog korijena prelijte s 200 ml prethodno prokuhane i ohlađene vode i uz povremeno mućkanje ostavite da odstoji 30 do 60 minuta.
Zatim procijediti kroz tanak sloj pamuka.
Ovaj napitak pijte više puta dnevno, a po želji možete ga zasladiti medom.
ZADNJE VIJESTI
Ostavljanje otvorenih zavjesa dok spavate može povećati ri...
Pistacija je jedini orašasti plod koji osigurava lutein i k...
Maslinovo ulje je dugogodišnji favorit u prehrambenoj i kul...