fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Studija otkriva kako je jedenje mesa povezano s nizom bolesti!

Autor: dnevno.ba

Nova studija pokazala je kako redovito jedenje mesa mogu dovesti do većeg rizak od oboljevanja.

Studija je objavljena u BMC Medicine, a istraživanje pokazuje povezanost konzumacije crvenog i neprerađenog mesa s bolestima poput rada crijeva.

Istraživanje je provedeno na stanovnicima te se proučavala veza između konzumacije mesa i 25 uobičajenih nekancerogenih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca i slično.

Na Sveučilištu u Oxfordu pratilo se skoro pola milijuna odraslih osoba Velike Britanije koji su primljeni u bolnicama zbog 25 uobičajenih bolesti. Redoviti mesojedi su smatrani oni koji su barem tijekom tjedna konzumirali meso tri do više puta tjedno.

Redovni konzumenti mesa su bili umirovljenici, bijelci, Europljani, ili žene u menopauzi, pušači koji konzumiraju alkohol. To istraživanje dovelo je do zaključka da je veća vjerojatnost od većeg indeksa tjelesne mase gdje osobe manje konzumiraju voće, povrće, ribu i vlakna.

Studija je tako pokazala kako one osobe koje konzumiraju više neprerađeno crveno meso i prerađeno meso imaju veći rizik od bolesti srca, upale pluća, dijabetesa i slično, ali veća potrošnja neprerađenog crvenog mesa smanjivala je rizik od nastanka anemije.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});