fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SVINJSKA MAST: Namirnica oko koje se rasprave ne stišavaju, na kojoj ste vi strani? Neke su činjenice neoborive…

Autor: dnevno.ba

Svinjska mast je namirnica oko koje se lome koplja. Je li zdrava ili nije, raspravlja se već godinama. Jedni je koriste svakodnevno, za pečenje jaja na oko, krumpira, mesa, pa čak i kao namaz na kruh, dok drugi zaziru od ove namirnice koja se nekad koristila naveliko.

Odlična je za prženje jer meso neće upiti previše masnoće, a bit će sočno i iznimno ukusno. Okus koji svinjska mast daje pohanoj piletini ili svinjskim kotletima ne može se mjeriti s mesom prženim u suncokretovom ulju.

Može se koristiti i kao prirodni konzervans, pa se tako nekada u svinjskoj masti čuvalo meso, koje je danas teško naći pripremljeno na taj način, no smatra se delikatesom.

Kada kupujete svinjsku mast, obratite pozornost na to da bude prirodna i bez konzervansa, a najbolje je izabrati onu domaću, što u mjesecima koji slijede ne bi trebalo biti teško, s obzirom da slijedi sezona svinjokolje.

Neki će reći kako mast nikako nije zdrava namirnica, no mnogi se nutricionisti slažu kako je bitno koristiti je umjereno, baš kao i sve druge namirnice koje jedemo svakodnevno, ne uzimajući u obzir njihovu nutritivnu vrijednost.

Svinjska je mast bogata oleinskom kiselinom koja dobro djeluje na krvožilni sustav, zato se cijeni njezino konzumiranje u umjerenim količinama.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});