fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Wikipedia

TAJNA NIKOLE TESLE ZA DOBRO ZDRAVLJE: Tako jednostavno, a tako dragocjeno!

Autor: dnevno.ba

Kada se čovjek smije, cijeli svijet se smije s njim. Osmijeh je najljepši način da se ide kroz život, jer je on prirodna komunikacija, i terapija u bolesti. Djeca i mladi smiju se stalno pa trebamo slijediti njihov primjer! Smijeh je najlakši oblik meditacije.

Ljudsko tijelo je u drevnim spisima nazivano mikrokozmosom i analogno je svemiru. Kvantna medicina to dokazuje „zakonom potpisa“, koji se nalazi u osnovi holografske znanosti. Biomehanički gledano, naše tijelo je sistem kinetičke i bioarhitektonske konstrukcije. Za Teslu, ono je savršeni, samohodni bioautomat, a njegovi dijelovi su u preciznoj međusobnoj korelaciji.

Naš znanstvenik ljudski rod sagledava u konstantnom kretanju, preslikavajući sve to kroz mehaniku, na tehnička djela, zahvaljujući svom neobičnom poznavanju fiziologije.

Izgled i držanje tijela govori jesmo li u napetosti i stresu.

Zbog mišićne napetosti, tijelo zauzima obrambeni stav. Ramena i leđa savijaju se prema naprijed, brada prema prsima, kralježnica se krivi, i tijelo govori: „Ne prilazi mi!“

Tesla sa svojom uspravnom figurom svakako ne spada u spomenutu kategoriju.

Kod savijenog tijela, disanje je nepravilno, površno pa osoba diše gornjim dijelom pluća, poput „ribe na suhom“. Pati od nedostatka kisika, mišići se skraćuju i živi se u grču. Zato je čovjeku neophodna svijest o pravilnom držanju tijela i disanju, poput Nikole Tesle, čiji izgled to dokazuje.

Naše tijelo je kreirano za protok energije, koji se postiže i osmijehom! Kada se čovjek smije, cijeli svijet se smije s njim. Osmijeh je najljepši način da se ide kroz život jer je on prirodna komunikacija, i terapija u bolesti. Djeca i mladi smiju se stalno pa trebamo slijediti njihov primjer!

Tesla je s osmijehom dočekivao ljude, čak i kada je imao probleme. Stručnjaci kažu da je smijeh najlakši oblik meditacije, jer doprinosi izlučivanju melatonina, koji ima antistresno djelovanje. Održava mladost, lijepo lice, jer aktivira čak 12 mišića, koji se tada opuštaju, a i disanje je drugačije. Smijanje licu vraća pravilnu cirkulaciju i prirodno rumenilo, a zbog pojačanog vlaženja oči dobivaju blistav izgled.

Smijeh pokreće veliki broj mišića trbuha i prsnog koša, što je dobar kardiovaskularni trening. Kao terapija i lijek, ovo zahtijeva da se što više puta u toku dana nasmijemo, kako bismo bili zdravi i sretni.

Ljudi s više životne radosti žive duže i zdravije jer: “Trenutak smijeha ravan je kilogramu zdravlja”.

Izvadak iz knjige: “Nikola Tesla, Unutrašnji Svet zdravlja, Medicina”, autorica: Dr. Irena Sjekloča Miler.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});