fbpx

‘TROKUT SMRTI’ Mislio je da će samo istisnuti prištić, nije ni slutio da će se ubrzo boriti za život!

Autor: dnevno.ba

Ako ste među onima koji obožavate istiskivati prištiće, iako znate da to nije dobro rješenje, ova priča bi vas u tome mogla u potpunosti zaustaviti.

Ovaj muškarac imao je prištić na bradi, kojeg usprkos ženinom upozorenju da ga ne dira, nije odlučio ostaviti na miru, a sve je umalo završilo kobno.

Naime, muškarac iz Kine gotovo je umro od teške infekcije nakon što je istisnuo prišt na bradi. Ubrzo nakon toga gospodin Chen dobio je vrućicu i usta su mu natekla, a infekcija se proširila i na pluća, piše Daily Mail.

Prestravljena supruga odvela ga je u bolnicu. “Imao je prišt na bradi. Rekla sam mu da ga ne istiskuje jer je to radio prije. Tko bi rekao da će ovaj put stanje biti tako ozbiljno?”, rekla je gospođa Chen za lokalne medije.

Dijagnosticirana mu je upala oba plućna krila, a mjesec dana se borio za život na odjelu intenzivne njege prije nego što se njegovo stanje konačno stabiliziralo.

“Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično”, izjavio je liječnik.

Dodao je kako se Chenova infekcija razvila nakon što je istisnuo prišt na dijelu lica koji se zove ‘trokut smrti’. Vrh tog trokuta se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod kutova usana. Istiskivanje prišteva na tom dijelu lica može imati ozbiljne zdravstvene posljedice, kao što je to na svojoj koži doživio i gospodin Chen.

“Izbjegavajte istiskivanje prstima, a najvažnije je potražiti medicinsku pomoć ako koža oko prišta postane crvena, nateknuta ili bolna ili pacijent dobije vrućicu”, ističe liječnik.

Nakon što je mjesec dana proveo na odjelu intenzivne njege, stanje gospodina Chena napokon se stabiliziralo.

Ukoliko vam prištić previše smeta i želite da nestane što prije, pokušajte s nekoliko provjerenih prirodnih sastojaka.

1. Limunov sok

Uzmite jedan limun i iscijedite ga u posudu. Zatim u iscijeđeni sok uronite čistu blazinicu te njome prije odlaska na spavanje prijeđite preko bubuljice. Ujutro, kad se probudite, isperite lice toplom vodom.

2. Aloe vera

Uzmite list aloe vere, operite ga svježom vodom, stavite na bubuljicu i polako trljajte pet minuta.

3. Kora naranče

Bubuljicu dvije-tri minute trljate korom od naranče i zatim ostavite da djeluje preko noći. Ujutro nježno umijte lice mlakom vodom i možete očekivati da će bubuljice nestati.

4. Krastavac

Jedan ili dva manja krastavca narežite na tanke ploške, zatim ih uronite u vodu na otprilike jedan sat. Ocijedite vodu u kojoj je stajao krastavac i popijte je ili u njoj umijte lice.

6. Kora od banane

Uzmite koru od banane i kružnim pokretima njome izmasirajte cijelo lice. Pričekajte 30 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

7. Češnjak

Svježi češanj češnjaka razrežite napola, zatim polovicama istrljajte akne i ostavite djelovati pet minuta. Taj tretman ponovite nekoliko puta dnevno. Nakon tretmana operite lice u mlakoj vodi.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI