Ulična utrka u Vitezu za Svjetski dan bubrega

Autor: Dnevno.ba

VITEZ - Za 7 dana, 14.03.2019., obilježava se SVJETSKI DAN BUBREGA.

Ovaj dan je posebno posvećen PREVENCIJI bubrežne bolesti koja je tihi ubojica a statistike kažu da svaka deseta osoba u Svijetu ima neku vrstu bubrežne bolesti.

Podaci govore da više od 850 mlijuna osoba na planeti pati od ove podmukle i smtonosne bolesti.

U smislu preventivnog djelovanja na bolest općenito a posebno na bolest bubrega Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB organizirati će uličnu utrku za mlade ljude, učenike završnih razreda Viteških osnovnih škola kao i za građane, a sve u cilju podizanja svijesti o značaju tjelesne aktivnosti i zdravog načina prehrane koji su prvi kada je prevencija u pitanju.

Na trgu u Vitezu, djelatnici doma zdravlja Vitez, mjerit će krvni tlak i šećer koji su u stvari glavni uzročnici kronične bubrežne bolesti.

Utrka će se održati u četvrtak, 14.3.2019. godine, u 12 sati.

Trčat će se na dionici Gradski trg Vitez – Tržnica – Gradski stadion – Vatrogasni dom – Gradski trg Vitez, u dužini od 1800 metara.

Utrka je prvenstveno organizirana za učenike završnih razreda osnovnih škola, ali i za sve ostale građane – rekreativce.

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB poziva sve Vitežanke i Vitežane, kao i ostale zainteresirane s područja Kantona Središnja Bosna da budu dio ove zanimljive sportsko-edukativne manifestacija, koju će Udruga realizirati uz pomoć Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB, Općine Vitez, Doma zdravlja i Policijske stanice Vitez, te sponzora – poduzeća Frizerland i Ecos.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI