UPOZORENJE BH. LIJEČNIKA : Ako se ne budemo pridržavali mjera i preporuka, broj umrlih bit će stotine tisuća

Autor: Hercegovina.info

TUZLA - Izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli Nermin Salkić na Facebooku je objavio zanimljiv video u kojm nudi dva moguća scenarija. Od jednog se "ledi krv u žilama", a drugi je prepun optimizma. Osnovna poruka ovog njegovog videa je da sami odlučujemo koji ćemo scenarij doživjeti.

“BiH se trenutno nalazi na raskrsnici u vezi sa širenjem koronavirusa. ako se budemo pridržavali svih mjera i uputa koje su do sada donesene, kroz naredni period ćemo proći relativno bezbolno. U suprotnom posljedice će biti jako teške”, kazao je Salkić.

Prema njegovim riječima, s obzirom da se koronavirus širi ogromnom brzinom, ako se ne budemo pridržavali mjera i preporuka, broj oboljelih, ali i umrlih mjerit će se stotinama tisuća. Optimističan scenarij, uz pridržavaanje svega što je do sada usvojeno, značit će nekoliko stotina oboljelih i nekoliko desetina umrlih.

Na što sve upozorava Nermin Salkić možete pogledati u videu.

Za sve moje prijatelje i poznanike, građane BiH i dalje. Dijelite dalje…zaustavimo pandemiju!!!Youtube link: https://youtu.be/wLtA72pvX28

Gepostet von Nermin Salkic am Sonntag, 22. März 2020

Autor: Hercegovina.info

ZADNJE VIJESTI