fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Već dugo apstinirate od seksa? To bi moglo ostaviti pogubne posljedice na vaše tijelo!

Autor: dnevno.ba

Ako dulje vrijeme apstinirate od seksa, mogli biste se suočiti s nekim od ovih problema:

1. Pod većim ste stresom

Tijekom seksa tijelo oslobađa dopamin, serotonin i oksitocin koji su poznati kao hormoni sreće. Nalet tih hormona, koje dobivamo od ljubljenja, maženja, a pogotovo iz orgazma, pomaže nam da se opustimo. Nekim ljudima je seks također način za distrakciju koji im pomaže da odvrate misli od problema, što im pomaže da smanje tjeskobu. Srećom, masturbacija izaziva sličan učinak pa tu i sami sebi možete pomoći. Vježbanje također povećava razinu tih hormona u tijelu.

2. Problemi sa spavanjem i pamćenjem

I tu su važni hormoni sreće. Naime, serotonin pomaže u regulaciji sna i zbog toga se ponekad osjećate jako umorno nakon akcije. Osim toga, poboljšava nam sposobnost učenja, pamćenja i probave.

3. Slabiji imunitet

Mala studija iz 2004. provedena na 11 ljudi, otkrila je da orgazmi postignuti masturbacijom pojačavaju koncentraciju adrenalina i prolaktina u plazmi, što je protein koji ima višestruke funkcije, od kojih je jedna potrebna ostalim stanicama za jačanje imuniteta.

4. Vaginalni zidovi postaju tanji

Ako nemate seks tri mjeseca, vaša vagina se neće potpuno promijeniti, ali duži period apstinencije može uzrokovati neke promjene.

Seks uzrokuje pojačan protok krvi u vagini te prirodnu lubrikaciju, što znači da duži period bez seksa može uzrokovati da vaginalno tkivo postane manje vlažno te da se stanji. Ovo je ipak rjeđa pojava kod mladih i zdravih žena, a češće se javlja kod žena koje su prošle kroz menopauzu.

 5. Veći rizik od erektilne disfunkcije

Muškarci koji nemaju redovne spolne odnose imaju povećan rizik od erektilne disfunkcije, pogotovo ako je riječ o starijim muškarcima. Redovna ejakulacija smanjuje rizik od razvoja raka prostate i smanjuje stres.

6. Osjećaj izolacije

Ako ste navikli da redovno imate seks, nagli bi prekid mogao izazvati mentalne probleme.

Duži period bez seksa pogađa ljude na različite načine, a to ovisi od toga kakav vam je seksualni nagon. Ako i inače imate jak seksualni nagon, duži period bez seksa mogao bi izazvati veliku frustraciju. Ljudi s visokim libidom u periodu bez seksa mogu imati mentalne probleme. Mnogo je koristi odf redovnog seksa, a smanjivanje stresa je samo jedan od njih. Nije samo stvar u fizičkom užitku nego se i psihički osjećate povezanije s drugom osobom.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});