fbpx
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

VIDEO: Dr. Ante Kvesić – Novca imamo, ali kakve koristi kada nemamo gdje opremu kupiti!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu tijekom današnjega dana kazao je kako su problemi s nabavljanjem opreme zapravo problemi globalni a ne slučajevi u samim županijama.

”Zaštitnih maski i odjela nema na tržištu i pokazalo se da nismo spremni kao ni cijeli svijet. Mi imamo novaca ali nemamo gdje to kupiti. Još uvijek funkcioniramo na način da štitimo djelatnike i nadam se da ćemo naći modul i riješiti taj problem. Ne znamo do kada će ovo trajati. Nadam se da smo na vrijeme poduzeli korake i da su uvedene mjere korisne”, kazao je dr. Ante Kvesić.

I zapravo je ova izjava jedino zanimljivo i novo što se moglo čuti na spomenutoj konferenciji, jer ostali govornici nisu ništa novoga rekli.

Kvesić još ističe kako se mjesecima pripremalo za ovu situaciju i da je bolnica u Mostaru bila spremna za koronavirus, problem se pojavio kada su počeli dolaziti pacijenti i kada se pokazalo da je pripremljeni izolatorij u Mostaru malen.

”Mi smo cijelu kliniku za infetivne bolesti pretvorili za oboljele.Cijela zgrada je prenamjenjenai i sada je to jedinstvena bolnica u Mostaru. Radimo samo hitne slučajeve i čekamo kako će se stvari razvijati”, rekao je Kvesić.

Premijer u Vladi ŽZH-a Zdenko Ćosić je naveo kako se poostrožava nadzor!

“Imamo slučajeva da se dozvole za kretanje zloupotrebljavaju, da se rješenja o izolaciji ne poštuju, to su iznimke, ali naglašavamo jer je to vrlo bitno da svi poštujemo propisane mjere. Molim građane neka dobro razlikuju službene informacije od onoga što se pojavljuje od tzv. povjerljivih izvora. Mi kao Stožer dobivamo na desetine različitih prijedloga, međutim prijedlog Stožeru nije uopće prijedlog Stožera”, rekao je Ćosić.

“Jučer smo počeli raditi uzorkovanje briseva na razini naše županije koje šaljemo u SKB Mostar. Jučer smo poslali 32 testa, a danas još par dodatnih testova. Riječ je o prvim kontaktima obitelji oboljelih, a rezultate očekujemo večeras. Što se tiče briseva, za sad ih imamo dovoljno, mislim da bi u narednom razdoblju trebala doći još jedna pošiljka. U istim smo problemima kao i susjedne županije, jer bi tek sljedeći tjedan trebali doći uzorci”, kazao je ministar Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH.

Rezultati su stigli večeras i nažalost nisu dobri, jer u Širokom Brijegu imamo dvoje novih oboljelih, a jedno od njih je beba rođena prošle godine, ujedno najmlađa oboljela osoba u Bosni i Hercegovini.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI