Započinje izdavanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica u HNŽ-u

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U ponedjeljak 15.04.2019. godine od 14 sati Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a započinje s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica osiguranicima koji su zahtjev za izdavanje iste podnijeli 01.04.2019. godine.

Elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici će preuzimati u područnim uredima Zavoda u kojima su i predali zahtjev za izdavanje.

Prilikom preuzimanja elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici su dužni predočiti Potvrdu o podnesenom zahtjevu za elektroničku zdravstvenu iskaznicu i staru papirnatu zdravstvenu iskaznicu, koja će biti poništena od strane ovlaštenih radnika područnog ureda Zavoda i vraćena osiguraniku.

Prilikom prve posjete izabranom liječniku osiguranici koji posjeduju elektroničku zdravstvenu iskaznicu u obvezi su provjeriti s medicinskim osobljem jesu li svi podaci s papirnate zdravstvene iskaznice evidentirani u karton osiguranika u IZIS-u (broj kartona, podaci o alergijama na lijekove, i sl.), a sve u cilju izbjegavanja eventualnih nesporazuma prilikom korištenja usluga zdravstvene zaštite.

Zbog velikog interesiranja osiguranika za elektroničke zdravstvene iskaznice, a u cilju smanjenja gužvi na šalterima područnih ureda preporuka Zavoda je da osiguranici zahtjeve za izdavanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica podnose svakog radnog dana od 7:30h do 14:00h, a izrađene elektroničke iskaznice preuzimaju od 14:00h do 15:00h, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI