Zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz projekt POWER

Autor: Marija Ivanković

MOSTAR - Poduzeće Alfa Therm sudjelovalo je u zapošljavanju osoba s invaliditetom u sklopu projekta ‘POWER’ kojega financira Europska unija, a kojega u našoj državi provodi Carfitas Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje ugovora se održalo 19. prosinca, u prostorijama Caritasa u Mostaru.

“Alfa Therm d.o.o. u svojoj strategiji ima zadaću društvene i socijalne odgovornosti, što ostvarujemo kroz brojne aktivnosti. Poziv na sudjelovanje u ovom projektu smo rado prihvatili, budući da smo već i ranije imali u planu zaposliti osobu s invaliditetom i dati svoj doprinos društvu na ovaj način. Sretni smo što je kolegica Ivana Marić postala dio našega tima”, naveo je direktor Alfra Therma g. Željko Božić.

Projekt ”POWER” je dvogodišnji projekt pod pokroviteljstvom Europske unije, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776,00 eura, od čega Europska unija financira 390.80,00 eura. Kroz ovaj projekt osobe s invaliditetom ostvaruju svoja prava kada je u pitanju stjecanje radnog iskustva, novih vještina i integracije u društvo.

Iz Alfa Therma su nadodali kako će ovakav vid suradnje postati tradicija, a nakon završetka ovoga ciklusa nastavit će suradnju na ovom planu.

Autor: Marija Ivanković

ZADNJE VIJESTI